> Voliotaki: ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΣ: Καταδίκη στην επίθεση εναντίον συναδέλφου της ΕΛ.ΑΣ.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΣ: Καταδίκη στην επίθεση εναντίον συναδέλφου της ΕΛ.ΑΣ.

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας εκφράζει την απαρέσκεια του και καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απρόκλητη, επίθεση συνέπεια της οποίας τραυματίστηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Κατ’ αρχήν δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον συνάδελφο και την οικογένεια του, ευχόμενοι την ταχεία και πλήρη ανάρρωση του.

Το συγκεκριμένο θλιβερό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων γεγονότων που δεν έχουν τύχει ευρείας δημοσιότητας και κατά πυροσβεστικών δυνάμεων που καλούνται...
συνήθως να επέμβουν με τη συνδρομή και υπό την προστασία δυνάμεων των ΜΑΤ στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η βία, η όποια έχει βρει πολλές φορές τον εύκολο στόχο της στο πρόσωπο ένστολων συναδέλφων με κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα από το διαρκώς κλιμακούμενο μίσος, είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται και πρέπει να αντιμετωπίζεται με την παραδειγματική τιμωρία όσων με πράξεις ή παραλείψεις τους ευθύνονται για αυτήν.

Το γεγονός ότι ένας εργαζόμενος υπέστη ξυλοδαρμό άνευ αιτίας και αφορμής παρά μόνο εκ του γεγονότος ότι φορούσε τη στολή εργασίας του συνιστά κατεξοχήν ρατσιστική συμπεριφορά με στόχο συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων και ως εκ τούτου αποτελεί προσβολή για ένα Κράτος Δικαίου.

Στη σύγχρονη οικονομική συγκυρία όπου κάθε εργαζόμενος συνάδελφος, μετά τις ληστρικές περικοπές στις απολαβές του οι οποίες ουδόλως ανταποκρίνονται στις δυσκολίες και τους κινδύνους του έργου του, μάχεται για τα προς το ζην, δηλώνουμε την διάθεση μας να συμπορευτούμε για την ανάληψη κάθε πρόσφορης δράσης για την αποκατάσταση του κύρους και του αισθήματος ασφάλειας των ένστολων και όλων των εργαζόμενων Ελλήνων πολιτών.