Ε, λοιπόν, ο Γιάνης Βαρουφάκης αρχίζει
και εγκαταλείπει σιγά-σιγά τις χλιδάτες συνήθειες, όπως για παράδειγμα τα καλοκαίρια στη βίλα του στην Αίγινα.
Δεν είναι λίγοι άλλωστε που λένε ότι δεν μπορεί πλέον να κυκλοφορήσει στην Αίγινα.
Υπάρχει και η κατακραυγή του κόσμου. Ετσι, αφού υποσχέθηκε ότι θα κάνει δικό του κόμμα και ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Eurogroups, πήρε με τη μηχανή του τη Δανάη και πήγαν φιλοξενούμενοι (στον αδελφό της γυναίκας του) στις Σπέτσες.
Το βράδυ της Δευτέρας, όταν η κίνηση στην Ντάπια κόπασε, έσκασε μύτη στο εστιατόριο On the Verandah του Poseidonion Grand Hotel για ένα ρομαντικό δείπνο με τη γυναίκα του.
Ουδείς όμως ασχολήθηκε μαζί του. Αλλά και στο φαγητό του ο Γιάνης είναι παράξενος. Ιδού τι παρήγγειλε:
Ξεκίνησε με σαλάτα «Βόλτα στο μποστάνι» που περιλαμβάνει βιολογικά λαχανικά σε διάφορες υφές.
Συνέχισαν με ορεκτικό Red hot Chilli σαγανάκι που περιλαμβάνει γαρίδα bloddy ούζο.
Για κυρίως πιάτο ο Γιάνης παρήγγειλε «Τραγανή Σπετσιώτα» με λαβράκι, χωριάτικο ψωμί, ντομάτες και βασιλικό.
Η Δανάη παρήγγειλε σφυρίδα α λα πολίτα που συνοδεύεται από αγκινάρα, άνηθο και όστρακα.
Για το τέλος παρήγγειλαν... «Γαλακτομπούρεκο σε αποδόμηση», γλυκό που περιέχει καραμέλα, κραμπλ σιμιγδάλι και μανταρίνι.
Και εκεί που έδειξε τον... ακτιβισμό του στο ποτό ήταν όταν ζήτησε να του ανοίξουν το κρασί «Τρεις, τρεις παράδες» από το κτήμα Γ. Κοκοτού.
Εφαγαν, πλήρωσαν και έφυγαν χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί, ούτε τα γκαρσόνια δεν τους έδωσαν σημασία...
Βηματοδότης