> Voliotaki: ΣΟΚ στις Βρυξέλλες - Θριαμβολογεί η Λε Πεν: «Μάθημα δημοκρατίας» για όλους τους λαούς το Brexit

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΣΟΚ στις Βρυξέλλες - Θριαμβολογεί η Λε Πεν: «Μάθημα δημοκρατίας» για όλους τους λαούς το Brexit

Aπό νωρίς το πρωί η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θριαμβολόγησε για το Brexit και ζήτησε να γίνει το ίδιο δημοψήφισμα στη Γαλλία.

Παίρνοντας μέσα στο πρωινό το λόγο, συνεχάρηκε το γαλλικό λαό για την απόφασή του καθώς και τον επικεφαλής του UKIP Ντάιζελ Φαράτζ για τον αγώνα του.


«Ο Βρετανικός λαός έδωσε στους ευρωπαϊκούς λαούς, καθώς και στους λαούς του κόσμου ολόκληρου, ένα εκπληκτικό μάθημα δημοκρατίας. Δεν υπέκυψαν στο φόβο ή στις καταστροφικές προγνώσεις και διάλεξε το δρόμο της ελευθερίας που το σύστημα προσπαθούσε να του φράξει» υπογράμμισε.

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε στη συνέχεια ότι θα επαγρυπνήσει ώστε οι Βρυξέλλες «να σεβασθούν την απόφαση του Βρετανικού λαού και να μη βρουν διεξόδους σαν αυτές που βρήκαν το 2005 μετά το γαλλικό δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό σύνταγμα».

Με δική του παρέμβαση ο Αλέν Ζιπέ, πρώην πρωθυπουργός της δεξιάς και υποψήφιος για το χρίσμα των συντηρητικών για τις προεδρικές εκλογές, χαρακτήρησε το Brexit «ιστορικό σοκ» για τους Ευρωπαίους που τώρα θα πρέπει να διαχειρισθούν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

«Είναι ιστορικό σοκ για μας» πρόσθεσε. «Το πιο μεγάλο λάθος που τώρα θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι το να συνεχίσουμε οι 27 με τον ίδιο τρόπο όπως προηγούμενα» είπε και υπογράμμισε: «Είναι αδύνατο να συνεχίσουμε χωρίς να κάνουμε αλλαγές.

Θα πρέπει να σχεδιάσουμε μια νέα σελίδα, ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας της Ευρώπης. Και αυτό γιατί τα μηνύματα έρχονται από παντού και όχι μόνο από τη Μ. Βρετανία.

Έχουμε μια βαθειά απογοήτευση των ευρωπαϊκών λαών για την Ευρώπη, την οποία απογοήτευση κατανοούμε. Η Ευρώπη αποδείχθηκε ανίσχυρη να προωθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση, ανίσχυρη να διαχειρισθεί τα σύνορά μας.

Θα πρέπει να απαντήσουμε σε αυτήν την πρόκληση και η Γαλλία έχει ιδιαίτερη ευθύνη για το ρόλο που έχει να παίξει» τόνισε.

Σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης ο Α. Ζιπέ ήταν κατηγορηματικός ότι θα πρέπει να σταματήσει κάθε ιδέα διεύρυνσης και χαρακτήρισε ως «λάθος» την ιδέα μελλοντικής ένταξης της Τουρκίας.