> Voliotaki: ΒΟΛΟΣ: Ο Τρύφων Πλαστάρας του ΟΕΒΕΜ τα "ρίχνει" στους Κυβερνητικούς Βουλευτές Μαγνησίας για την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ!

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΒΟΛΟΣ: Ο Τρύφων Πλαστάρας του ΟΕΒΕΜ τα "ρίχνει" στους Κυβερνητικούς Βουλευτές Μαγνησίας για την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ!

Αξιότιμοι Βουλευτές,

Το τελευταίο διάστημα έχουν φτάσει στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας δεκάδες τηλεφωνήματα με τα οποία δεκάδες συνάδελφοι μας γνωστοποιούν την ένταξή τους στην διαδικασία της ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΟΥ

Πρόκειται για ένα Νόμο ο οποίος είχε ψηφισθεί σε παλαιότερα χρόνια, είχε παγώσει εν μέρει, και ενεργοποιείται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Η διαδικασία αυτή ενεργοποιεί τον κάθε πελάτη να μην πληρώσει τον προμηθευτή αλλά τις υποχρεώσεις του προμηθευτή προς δημόσια ταμεία.

Θεωρούμε ότι η χρονική στιγμή είναι εντελώς άστοχη καθώς πάνω από το 70% των επιχειρήσεων έχει οφειλές προς τα δημόσια ταμεία, οι τζίροι των επιχειρήσεων σύμφωνα και με τα πρόσφατα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας βρίσκονται σε κάθετη πτώση, ενώ και η ύπαρξη και η διατήρηση των capital control οδηγεί τις επιχειρήσεις σε εξαιρετικά δεινή θέση.

Θεωρούμε ότι η ενεργοποίηση της αναγκαστικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτου αποτελεί ένα βίαιο βιασμό του επιχειρείν καθώς στραγγίζει και αφαιρεί κάθε δυνατότητα είσπραξης των προμηθευτών από τους πελάτες.

Η όλη αυτή διαδικασία βρίσκεται και σε εξαιρετικά λανθασμένη στιγμή καθώς έχει ανοίξει και ορθά η διαδικασία για την ύπαρξη ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού.

Για να υπάρξει τραπεζικός λογαριασμός ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ δηλαδή η σχέση πελάτη προμηθευτή να είναι συνεχής και αδιάκοπη.

Επειδή η όλη διαδικασία περιλαμβάνει περιορισμένα μέτρα νομικής προστασίας, απαιτεί πολλά χρήματα και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση παρακαλούμε όπως αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία από μέρους σας προκειμένου να αρθεί και να παγώσει αυτό το κατάπτυστο μέτρο.

Με τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν ζητούμε χάρη ή διαγραφή των χρεών. Ζητούμε όμως να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας μέσα σ’ ένα λογικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας θα συναντηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα τόσο με τους διευθυντές των Δημοσίων ταμείων όσο και με εσάς προκειμένου να σχεδιάσουμε την κοινή πορεία μας προς όφελος όλων.

Αναμένουμε το ταχύτερο δυνατόν την ανάληψη πρωτοβουλιών από μέρους σας και ζητούμε συνάντηση μαζί σας εντός της εβδομάδος προκειμένου να σας παραθέσουμε στοιχεία για ένα Νόμο ο οποίος κατά κυριολεξία βιάζει την επιχειρηματικότητα, τορπιλίζοντας κάθε έννοια ακατάσχετου λογαριασμού ενώ ταυτόχρονα διαπομπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων.