> Voliotaki: Σχετικά με τη μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου της Γορίτσας.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Σχετικά με τη μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου της Γορίτσας.

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Άκουσα πολλές φορές το ενδεχόμενο να γίνει αυτό, αλλά πίστευα πως θα επικρατήσει η λογική και τελικά δε θα καταφύγουν σε ένα τέτοιο επαίσχυντο μέτρο οι «αρμόδιοι».

Τελικά απ ότι διαβάζω, η λογική μάλλον πήγε περίπατο, όπως έχει κάνει τόσες φορές ακόμη στον τόπο μας και αποφασίστηκε η μονοδρόμηση, χωρίς να ερωτηθεί κανένας και κυρίως οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα από την επιβολή του μέτρου. Και σας μιλάω σαν κάτοικος της Αγριάς.

Έχουμε πρόσφατη εμπειρία από την αναγκαστική χρήση του περιφερειακού, λόγω των έργων που γίνονται για το αποχετευτικό της Αγριάς και είδαμε τη «γλύκα» του, την ταλαιπωρία και το χαμένο χρόνο που προκαλεί.

 Το υποστήκαμε όμως αγόγγυστα και με υπομονή, μια και ήταν μια ταλαιπωρία για «καλό σκοπό», που είχε ημερομηνία λήξης. Κι έρχεται τώρα η δημοτική αρχή, να μονιμοποιήσει τη χρήση του μέτρου αυτού, με πρόσχημα, όπως διάβασα παλιότερα, την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των παραθεριστών από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας που έρχονται για μπάνιο στη Μαγνησία.

Μα, το μεγαλύτερο πρόβλημα στους επισκέπτες, το δημιουργούσε το φανάρι στα Αστέρια και η εγκληματικά λανθασμένη(;) ρύθμισή του! Όποτε τη ρύθμιση της κυκλοφορίας την αναλάμβανε τροχονόμος, τότε το πρόβλημα λυνόταν, ως δια μαγείας!

Ευτυχώς, σήμερα το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί, με την αλλαγή της ρύθμισης στο φανάρι και δεν θα ξαναδούμε ουρές στο σημείο εκείνο σε περιπτώσεις σχετικά αυξημένης κυκλοφορίας.

Για ποιο λόγο λοιπόν προτείνεται η ρύθμιση αυτή και η μονοδρόμηση; Για ένα Σάββατο μονάχα που μπορεί να καθυστερήσει κάποιος λίγο παραπάνω (και σίγουρα πολύ λιγότερο από πέρυσι), πρόβλημα που μπορεί να λύσει άνετα ένας τροχονόμος;

Κι αν σας απασχολεί το τι θα γίνει στα Αστέρια, μέσα στην Αγριά, στα φανάρια της ΕΨΑ και κυρίως στα φανάρια πάνω και κάτω από το 1ο Δημοτικό σχολείο, δε σας απασχολεί τι θα γίνει;

Την απενεργοποίηση των φαναριών αυτών και την απαγόρευση του παρκαρίσματος, τουλάχιστον για τα Σαββατοκύριακα, σ’ αυτούς τους δυο δρόμους, δεν μπορεί κανένας να τα φροντίσει;

Στις ατέλειωτες ουρές που σχηματίζονταν και θα συνεχίσουν να σχηματίζονται σε αυτά τα σημεία, θα συμμετέχουν άλλοι κι όχι οι παραθεριστές που θέλετε να εξυπηρετήσετε μονοδρομώντας τη Γορίτσα;

Επιπλέον, γιατί όπως είπα και πριν το έχω ζήσει, τις ουρές που σχηματίζονται στις οδούς Ιωλκού και Καρτάλη, λόγω του αυξημένου φόρτου κυκλοφορίας με την επιβολή του μέτρου, ποιος «Αϊνστάιν» συγκοινωνιολόγος θα τις αντιμετωπίσει;

Το παρκάρισμα κι από τις δυο πλευρές της Ιωλκού κι από τη μια πλευρά της Καρτάλη είναι τι που είθισται να συμβαίνει σε δρόμους αυξημένης κυκλοφορίας στην Ευρώπη όπου «ανήκομεν»:

Και σε τελική ανάλυση, επειδή πιστεύω πως τίποτε δεν είναι τελείως ανυστερόβουλο και απαλλαγμένο από δεύτερες (πονηρές) σκέψεις, μήπως όλη η φασαρία γίνεται ΚΑΙ για το «πάπλωμα»;

Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η επισκεψιμότητα στην Αγριά, αλλά και γενικότερα στις άλλες παραλιακές περιοχές του νομού ανατολικά του Βόλου, καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Μήπως κάποιοι θέλουν να βάλουν εμπόδια και να δυσκολέψουν την πρόσβαση στους επισκέπτες αυτούς, και με τον τρόπο αυτό να τους εκτρέψουν σε άλλες περιοχές που έχουν μειωμένη επισκεψιμότητα; (Δεν υπάρχουν φυσικά στοιχεία γι αυτό, μια σκέψη κάνω, μονάχα)

Κλείνοντας, καλώ όλους τους υπευθύνους, να ξανασκεφτούν και να άρουν την εφαρμογή ενός τόσο άδικου μέτρου, που σε τελική ανάλυση κανέναν (ή ελάχιστους) δε θα εξυπηρετήσει, αλλά πάρα πολλούς θα ταλαιπωρήσει και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα που προκαλούν «μποτιλιαρίσματα» και ταλαιπωρία επισκεπτών και κατοίκων τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως είναι τα προβλήματα στο εσωτερικό της Αγριάς που προανέφερα.

Αυτά, από έναν κάτοικο της Αγριάς