> Voliotaki: Ας μη ξεχνάμε τη Καισαριανή

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ας μη ξεχνάμε τη Καισαριανή

Διονύσης Σταμάτης

Όταν ανοίξεις το βιβλίο Ιστορίας

της Ελλάδας πέρα από τις λαμπρές σελίδες του θα δεις και σελίδες αγανάκτησης, πίκρας και αίματος γραμμένες από ηγεσίες που άρπαξαν την εξουσία εν μέσω νυκτός με χορηγό το στράτευμα όπου προηγουμένως είχαν φροντίσει να εκδιώξουν δημοκρατικούς αξιωματικούς και να τους αναπληρώσουν με εφιάλτες έναντι αμοιβής ή θέσεων ελέγχου.


Δεν αναφερόμαστε στην Απριλιανή δικτατορία του 1967 αλλά στο καθεστώς του γερμανόφιλου αξιωματικού Μεταξά (ναι, αυτού που επέβαλλε τις μαθητικές παρελάσεις οι οποίες ντροπιάζουν
σήμερα τη νεολαία καθώς περνά στους δρόμους παρουσία του εκάστοτε υπουργού παιδείας ως στρατιωτικό άγημα ) -τον εκθειάζει κάθε φορά που λαμβάνει το λόγο στη Βουλή ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής- ο οποίος με μεγαλύτερη θέληση από το Ιδιώνυμο του Βενιζέλου συνέλαβε, φυλάκισε, βασάνισε και εξόρισε, όσους είχαν αντίθετη πολιτική, δημοκρατική και ανεξάρτητη σκέψη.

Ένας τόπος φυλακής αριστερών και κομμουνιστών με άθλιες συνθήκες ζωής ήταν και η Ακροναυπλία. Ναι , εκεί που μετά την απελευθέρωση από τον τούρκικο ζυγό η τότε επίσημη ελληνική κυβέρνηση μαριονέτα φυλάκισε τον ήρωα της επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Όταν οι ναζίδες με τα ιταλικά φασισταριά κατέλαβαν τη χώρα οι τότε κυβερνώντες με μεγάλη χαρά και ανήκουστη υποτέλεια που μέχρι και οι Γερμανοί τους σιχαίνονταν παρέδωσαν τους πολιτικούς κρατούμενους στους κατακτητές .

Δηλαδή έλληνες εφιάλτες ‘έδωσαν’ έλληνες αριστερούς στα νέα αφεντικά παρόλο τις εκκλήσεις των φυλακισμένων να τους αφήσουν να πάνε να πολεμήσουν στο μέτωπο.

Βλέπετε ότι ο Ελληνικός λαός και οι απλοί φαντάροι είπαν το ΟΧΙ στον κατακτητή αυτό δυσανασχέτησε αυτούς που είχαν αρπάξει την εξουσία το 1936…

Κάποια στιγμή ο άξονας αποφάσισε να κλείσει την Ακροναυπλία.

Οι κρατούμενοι μοιράστηκαν σε δύο ομάδες. Άλλοι πήγαν σε στρατόπεδο στη Λάρισα και άλλοι μετά από περιπέτεια κατέληξαν στη φυλακή στη Κέρκυρα υπό την επίβλεψη των Ιταλών…

Μετά από επίθεση ανταρτών του ΕΛΑΣ όπου σκοτώθηκε ένας Γερμανός στρατηγός στους Μολάους Λακωνίας οι Γερμανοί εκτέλεσαν 200 ακροναυπλιώτες πολιτικούς κρατούμενους στη Καισαριανή την ημέρα της Πρωτομαγιάς 1944 που τους έστειλαν από το στρατόπεδο της Λάρισας.

Ας μη ξεχνάμε και τους 100 έλληνες αγωνιστές που σκοτώθηκαν από ‘ελληνες’ ταγματασφαλίτες (το αναφέρει η τότε κατοχική Καθημερινή " Έλληνες εθελονταί εφόνευσαν αυτοβούλως 100 άλλους κομμουνιστάς") συνεργάτες των γερμανών όπου για να γίνεις μέλος αυτών των πληρωμένων φονιάδων έπρεπε να ορκιστείς στον Χίτλερ!!!

Τιμή και δόξα σε όλους τους Έλληνες αντιστασιακούς που έπεσαν για τη πατρίδα

Και η Ιστορία συνεχίζεται..