> Voliotaki: Αυτά τα μεγάλα έργα θα ξεκινήσουν στη χώρα μας!! Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ απούσα!...

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αυτά τα μεγάλα έργα θα ξεκινήσουν στη χώρα μας!! Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ απούσα!...

pic61
Mε ΣΔΙΤ μέσα από το πακέτο Γιούνκερ και προτεραιότητα στις συνδυασμένες μεταφορές προωθεί το υπουργείο Υποδομών τη νέα γενιά έργων,...
ολοκληρώνοντας την πρόταση που θα καταθέσει εντός των ημερών στο υπουργείο Οικονομίας για την αξιοποίηση του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου.
Στη λίστα με τα έργα αναμένεται να συμπεριληφθούν ως «πακέτο», η επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου και της Αττικής Οδού μέχρι το Λαύριο μαζί με την αναβάθμιση του λιμένος Λαυρίου.
Επίσης, το έργο της αναβάθμισης του λιμένα Αλεξανδρούπολης σε συνδυασμό με τις οδικές συνδέσεις με την Εγνατία Οδό αλλά και τους σιδηροδρομικούς άξονες Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου.
Στην πρώτη γραμμή για το υπουργείο παραμένει η υλοποίηση της Γραμμής 4 του μετρό με άμεσο στόχο το Γαλάτσι-Ευαγγελισμός-Γουδί, η οποία σχεδιάζεται να ενταχθεί στο ίδιο πακέτο, δύο επεκτάσεις του μετρό της Θεσσαλονίκης προς Σταυρούπολη και Εύοσμο αλλά και τρία επιπλέον έργα. Όπως ανέφερε χθες στο συνέδριο «Χρηματοδότηση Έργων και Επενδύσεων: 
Η Επόμενη Ημέρα» η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ. Πέτη Πέρκα για το Γιούνκερ προτείνονται επίσης ο κεντρικός σταθμός υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα, η αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμός των συγκοινωνιών της Αττικής και η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων.