> Voliotaki: Την Αργαλαστή και τον Κάλαμο επισκέφθηκε ο Χρήστος Μπουκώρος

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Την Αργαλαστή και τον Κάλαμο επισκέφθηκε ο Χρήστος Μπουκώρος

...Προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές που προκάλεσε η τελευταία κακοκαιρία.
Τον Κάλαμο και την Αργαλαστή επισκέφθηκε χτες το πρωί ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, προκειμένου να ενημερωθεί, από τους φορείς και του κατοίκους της περιοχής για τις σημαντικές ζημιές που προκάλεσε στις υποδομές της περιοχής η τελευταία ισχυρή νεροποντή.

Ο βουλευτής Μαγνησίας στον Κάλαμο συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιλτιάδη Παπαδημητρίου, με τη διοίκηση του τοπικού εξωραϊστικού συλλόγου και σχεδόν το σύνολο των κατοίκων.

Οι κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν στο βουλευτή την αγωνία τους, ενόψει της τουριστικής περιόδου, για τα προβλήματα που δημιουργεί η κατάρρευση της μοναδικής γέφυρας του ομώνυμου χείμαρρου, η οποία έχει αποκόψει τον οικισμό στα δύο, απομονώνοντας συγκοινωνιακά μεγάλο τμήμα του οικισμού.

Οι ξενοδόχοι της περιοχής φοβούνται ακυρώσεις εξαιτίας των προβλημάτων προσβασιμότητας. Επιπλέον οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία τους και για το δίκτυο ύδρευσης από το φράγμα Παναγιώτικο που υδροδοτεί ολόκληρο το Νότιο Πήλιο, το οποίο διέρχεται από το συγκεκριμένο σημείο και μετά την κατάρρευση της γέφυρας βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.


Ο παριστάμενος Αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου τόνισε ότι είναι εφικτή η ανακατασκευή της γέφυρας μέχρι τα μέσα Μαΐου, σε περίπτωση που κηρυχτεί είτε ολόκληρος ο Δήμος είτε η Δημοτική Ενότητα Αργαλαστής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ανακατασκευής με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών ή ακόμη και του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να επιλυθεί το θέμα που έχει προκύψει στην περιοχή.

Στη συνέχεια, ο Χρ. Μπουκώρος επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ενημέρωσε το βουλευτή ότι θα λάβει όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η ανακατασκευή της γέφυρας που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Μετά τον Κάλαμο, ο βουλευτής Μαγνησίας επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της Αργαλαστής και συνομίλησε με παραγωγούς, καταστηματάρχες και πολίτες της περιοχής για τα προβλήματα της περιοχής.