> Voliotaki: ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: Έκλεισαν Μπράλος και Κιλελέρ – «Μόνο ασθενείς και νεκροί θα περνούν»

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: Έκλεισαν Μπράλος και Κιλελέρ – «Μόνο ασθενείς και νεκροί θα περνούν»

agrotes_trakter_1_0_0_0
Καμία υποχώρηση.
Κλιμακώνουν μέχρις εσχάτων τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι προχώρησαν σε νέους αποκλεισμούς της Εθνικής Οδού κόβοντας στα δύο το εθνικό οδικό οδικό δίκτυο. 
Το σκληροπυρηνικό μπλόκο της Νίκαιας, το οποίο απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου για διάλογο, προχώρησε νωρίς το απόγευμα σε κλείσιμο της Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Κιλελέρ. 
Την ίδια ώρα, από τη 1 μετά το μεσημέρι, οι αγρότες της Φθιώτιδας, οι οποίοι χθες μετέβησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο και είχαν συνάντηση με την Όλγα Γεροβασίλη, έκλεισαν επ’ αόριστον την Εθνική Οδό στο ύψος του Μπράλου.
«Μόνο νεκροί και ασθενείς θα περνάνε από τα μπλόκα»
Το Συντονιστικό της Φθιώτιδας και του Δομοκού τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η διέλευση σε κανένα όχημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ΄΄μόνο ασθενείς και νεκροί θα περνάνε”. 
Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, και της Ανθήλης.
Το συγκεκριμένο σημείο, ο κόμβος του Μπράλου, είναι στρατηγικό σημείο και ο αποκλεισμός του ουσιαστικά κόβει την Ελλάδα στα δύο.
Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός.
Αποκλεισμένη παραμένει και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.
Κονβόι για το Κιλελέρ
Νωρίτερα, οι αγρότες της Νίκαιας πήραν τα τρακτέρ τους και κατευθύνθηκαν στην εθνική οδό Λάρισας – Βόλου στο ύψος της διασταύρωσης του Κιλελέρ ώστε να στήσουν εκεί μπλόκο.