- Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα με άσχημη αξιολόγηση. Γιατί; Γιατί πρώτος ο Αλέξης απομακρύνθηκε από την Ουάσινγκτον και "κούρνιασε" στην αγκαλιά της Άνγκελα. Φοβήθηκε, λένε, να παίξει το αμερικανικό παιχνίδι, κυρίως στα εθνικά γιατί οι Γερμανοί έχουν το χρήμα και το χρέος. Θυμάστε την κοινή συνέντευξη Τσίπρα - Κλίντον; Τότε επήλθε το διαζύγιο και είπε ο τέως πλανητάρχης σε Γιωργάκη και Γιάννα: "Το παιδί είναι λίγο. Δεν περπατάει". Το παιδί περπάτησε - και μάλιστα γρήγορα- και έτρεξε στην αγκαλιά της Μέρκελ΄.
- Οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια όμως πληρώνονται.
- Οι Αμερικανοί άρχισαν το ψαλίδισμα του Αλέξη. Έχασαν τον Αλέξη, αλλά κέρδισαν τον Νίκο (Κοτζιά). Ο ΥΠΕΞ διαφωνεί να δεθούμε στο άρμα των Γερμανών διότι θα πάθουμε μεγάλη ζημιά στα εθνικά θέματα. Η Γερμανία, ακόμα υποστηρίζει, θέλει να βοηθήσει την Τουρκία κυρίως για λόγους ενεργειακούς. Και θα την βοηθήσει εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Ο υπουργός Εξωτερικών φοβάται ότι η κυρία Μέρκελ θα προχωρήσει τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο Ελλάδας- Τουρκίας. Πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα είναι ο πρόδρομος του τελικού στόχου που είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Ο Νίκος δεν θέλει ούτε να ακούσει κάτι τέτοιο και υποστηρίζει την αμερικανορωσική πολιτική, η οποία επιθυμεί συρρίκνωση της Τουρκίας και τη δημιουργία κουρδικού κράτους απ όπου θα περάσουν οι αγωγοί πετρελαίου. Κάτι τέτοιο δεν το θέλει η Μέρκελ γιατί φοβάται για την ενέργεια της Ευρώπης. - Αντιλαμβάνεστε που έχουμε πέσει εμείς και ο Αλέξης.
Η κόντρα Φώφης - Βαγγέλη είναι γνωστή και υπόγεια. Ποντάρω ότι η κόντρα θα παραμείνει υπόγεια και ο κ. Βενιζέλος δεν θα σηκώσει το γάντι και στο τέλος με βαριά καρδιά θα δεχτεί σιωπηρά την επιστροφή των Παπανδρεϊκών που έφυγαν με τον Γιωργάκη. Σε σχετική συζήτηση με Πασόκους τόλμησα να πω ότι "ο Βαγγέλης δεν είναι εύκολος αντίπαλος", και αυτοί οι αθεόφοβοι μου απάντησαν με έναν αριθμό: Δεκαπέντε! Πάει μουρλάθηκαν αυτοί, σκέφτηκα. Ρώτησα για τον αριθμό "15" και μου είπαν ότι "βρέθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ σε ντουλάπι του κόμματος που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν". Άρα... άρα δεν θέλω να ακούσω άλλα.
Ημερήσια εφημερίδα διαθέτει έγγραφες – πρωτότυπες αποδείξεις 250 δημοσιογράφων με πληρωμές από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου δημοσίας τάξεως (βλέπε ΕΥΠ) με πολλά χρήματα. Μου το είπε έγκυρος δημοσιογράφος και όταν διέκρινε την αμφιβολία μου, μου είπε ότι η εφημερίδα αυτή έγραψε για δύο δημοσιογράφους και ακολούθησαν μηνύσεις και αγωγές. Ότι η εφημερίδα τελικά αθωώθηκε γιατί παρουσίασε τις αποδείξεις με τις υπογραφούλες τους. Μπορεί να μην πιστεύω τίποτα αλλά καλό θα είναι κάποιος εισαγγελέας να ερευνήσει το θέμα γιατί με αυτά και με εκείνα εξευτελίζονται όλοι οι δημοσιογράφοι.
