> Voliotaki: “Έφυγε” από τη ζωή ο προϊστάμενος του Εφετείου Αθήνας και ανακριτής για την Τρομοκρατία Δημήτρης Μόκας. Δεύτερος αιφνίδιος θάνατος μετά το χαμό του Σωτήρη Μπάγια

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

“Έφυγε” από τη ζωή ο προϊστάμενος του Εφετείου Αθήνας και ανακριτής για την Τρομοκρατία Δημήτρης Μόκας. Δεύτερος αιφνίδιος θάνατος μετά το χαμό του Σωτήρη Μπάγια

ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÏÕ ÍÅÏÕ ÊÔÇÑÉÏÕ ÔÏÕ ÅÖÅÔÅÉÏÕ ÁÈÇÍÙÍ ÁÐÏ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ ÐÁÑÏÕÓÉÁ ÔÏÕ ÕÐ. ÄÉÊÁÉÏÓÕÍÇÓ ×ÁÑ ÁÈÁÍÁÓÉÏÕ ÔÏÕ Ã.Ã. Ã. ÊÁÍÅËÏÐÏÕËÏÕ ÊÁÉ ÔÇÓ ÄÉÊÁÓÔÉÊÇÓ ÅÎÏÕÓÉÁÓ ÁÑÅÉÏÕ ÐÁÃÏÕ ÊÁÉ ÅÖÅÔÅÉÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//
Από ανακοπή καρδιάς.
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο προϊστάμενος του Εφετείου της Αθήνας Δημήτρης Μόκας. Ο δικαστικός λειτουργός, που υπέστη ανακοπή καρδιάς, είχε διατελέσει για χρόνια ειδικός ανακριτής για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 εξελέγη με την ψήφο των συναδέλφων του προϊστάμενος στο Εφετείο της Αθήνας.
Ο Δημήτρης Μόκας γεννήθηκε το 1952. Στο δικαστικό Σώμα εισήχθη στις 9 Ιουνίου 1981, ενώ από τον’Ιούλιο του 2002 είχε προαχθεί στο βαθμό του εφέτη.
Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΑΓΙΑ

Το πρωί της 5ης Απριλίου μια είδηση έπεσε σαν βόμβα στους δικαστικούς και νομικούς κύκλους. Ο εισαγγελέας Εφετών Σωτήρης Μπάγιας εξέπνευσε σε ηλικία μόλις 58 ετών στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν πάσχοντας από μια σπάνια ίωση. 

Εκτός από τη σύζυγό του, επίσης γνωστή δικαστικό, και τα δυο του παιδιά, κεραυνοβολήθηκαν και όλοι όσοι γνώριζαν τον εισαγγελέα με τη λαμπρή καριέρα, επειδή γνώριζαν ότι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, παρότι ήταν φανατικός καπνιστής.

Δεκαπέντε ημέρες μετά αρχίζουν να εμφανίζονται στοιχεία και ενδείξεις που δημιουργούν την αίσθηση ότι ο άτυχος εισαγγελέας της δίκης των Πυρήνων της Φωτιάς και προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών την εποχή που συνελήφθη η 17Ν δεν έχασε τη ζωή του από μια σπάνια ίωση, αλλά από κάτι διαφορετικό και ακόμη απροσδιόριστο. 

Και η αίσθηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα όταν προκύπτει και από δηλώσεις αλλά και από υπαινιγμούς που διατυπώνει πλέον ανοιχτά η οικογένεια του Σωτήρη Μπάγια.