> Voliotaki: Επιμορφωτικό Κέντρο, Βιβλιοθήκη – Αρχείο “Χαρίλαος Φλωράκης”...

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Επιμορφωτικό Κέντρο, Βιβλιοθήκη – Αρχείο “Χαρίλαος Φλωράκης”...

Σας καλωσορίζουμε στον ιστότoπο του Επιμορφωτικού Κέντρου, Βιβλιοθήκη – Αρχείο “Χαρίλαος Φλωράκης”, το οποίο στεγάζεται στο ειδικά διαμορφωμένο σπίτι όπου κατοικούσε ο κομμουνιστής ηγέτης και το οποίο ο ίδιος δώρησε στο κόμμα του.


Το Επιμορφωτικό Κέντρο απευθύνεται σε μελετητές και ερευνητές, στελέχη και φίλους του Κόμματος, σε Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Σχολεία, Σωματεία Εργαζομένων, Επιστημονικούς Συλλόγους, σε οποιονδήποτε επιθυμεί να μελετήσει και να ερευνήσει την τεράστια συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη και καθοδήγηση του εργατικού κινήματος, της γενικότερης ιστορίας των λαϊκών αγώνων στον τόπο μας.

Στο ηλεκτρονικό αρχείο μας είναι πλέον διαθέσιμα πάνω από 97.000 ντοκουμέντα, πρωτογενείς πηγές ολόκληρης της ιστορίας του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος αλλά και ένας μεγάλος αριθμός εντύπων της απέναντι ταξικά πλευράς.

Ακόμα πάνω από 3.600 τίτλους βιβλίων είναι προσβάσιμοι στον καθένα από εσάς, στο αναγνωστήριο του Επιμορφωτικού Κέντρου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια εμπλουτισμού τόσο του ηλεκτρονικού αρχείου, όσο και της βιβλιοθήκης μας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Επιμορφωτικό Κέντρο, Βιβλιοθήκη – Αρχείο “Χαρίλαος Φλωράκης”