> Voliotaki: Καμμένος: Τι προβλέπει η συμφωνία με το ΝΑΤΟ...

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Καμμένος: Τι προβλέπει η συμφωνία με το ΝΑΤΟ...

Καμμένος: Τι συνέβη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πάνω από τη Ρόδο
Η συμφωνία με το ΝΑΤΟ δεν αλλάζει σε τίποτα τις σχέσεις της Ελλάδας 
με την Τουρκία, επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε τηλεοπτική 
του συνέντευξη στο STAR.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καμμένος, ο ίδιος ήταν που διεξήγαγε τις συνομιλίες με το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και διαβεβαίωσε ότι «όπως είπε και η κ. Γεροβασίλη θα γίνονται κοινές περιπολίες», ελληνικών και τουρκικών σκαφών. 

Ο υπουργός σημείωσε πως τα πλοία του ΝΑΤΟ θα επιχειρούν ανατολικά των ελληνικών νησιών και στα παράλια της Μικράς Ασίας. 

«Η μέση γραμμή των συνόρων, τα Ίμια τα βάζει εντάσσονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, δεν έχει δικαίωμα η Τουρκία να επιχειρήσει εκεί» επεσήμανε  χαρακτηριστικά. 

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι η συμφωνία αφορά τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο η όποια διοικείται με εναλλαγή από διάφορες χώρες. Τόνισε εξάλλου πως μπορεί να ασκηθεί βέτο. 

«Σκοπός της επιχείρησης είναι η επιτήρηση, η επίβλεψη και η αναφορά για τις προσπάθειες μετακίνησης μεταναστών από τα παράλια προς το Αιγαίο. Δεν θα πάει να πνίξει ανθρώπους.

Ενημερώνει καταρχήν την τουρκική ακτοφυλακή, εμάς και τη Frontex» είπε και συνέχισε: 

Σκοπός είναι να πάει η τουρκική ακτοφυλακή, υπό την επιτήρηση των νατοϊκών δυνάμεων και να σταματήσει τη βάρκα πριν ξεκινήσει. 

Τώρα θα υπάρχει ένας χωροφύλακας από το ΝΑΤΟ που θα λέει ότι σε όποιο σημείο και να βρεθούν οι πρόσφυγες θα τους στέλνει πίσω στην Τουρκία.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας για ανεφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Μπόντρουμ, κατά την μετάβασή του στο Ιράν, και έδωσε εντολή για κατάρτιση νέου σχεδίου πτήσης που δεν περιέλαβε τελικά την Τουρκία», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής σχετικά με το θέμα της πρότασης της Τουρκίας να επιτρέψει την υπέρπτηση μόνο εάν δεχόταν η Ελλάδα ανεφοδιασμό αεροσκάφους στο Μπόντρουμ.

Αναφερόμενος στο δυστύχημα στην Κίναρο ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θρήνησαν για την απώλεια των τριών αξιωματικών.