> Voliotaki: Έτοιμοι για...παραλία με γυμναστική κατ’οίκον!

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Έτοιμοι για...παραλία με γυμναστική κατ’οίκον!

Χρύσα Κανελλίδου

Και ναι, ήρθε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου που κοιτάμε στον καθρέφτη και συνειδητοποιούμε πως το καλοκαίρι πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς και σύντομα θα έρθει η ώρα να βγούμε στην παραλία. 

Τι γίνεται στην περίπτωση που οι υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν χρόνο για γυμναστήριο ή άθληση σε εξωτερικό χώρο; Εφοδιάζουμε το σπίτι μας με τα απαραίτητα και ξεκινάμε προπόνηση με τους δικούς μας όρους!


Τι θα χρειαστεί:
·         Για αερόβια άσκηση, που σημαίνει απώλεια κιλών και λίπους, απαραίτητα είναι ο διάδρομος ή το ελλειπτικό μηχάνημα.

·         To στατικό ποδήλατο προσφέρεται επίσης για αερόβια άσκηση και είναι αυτό που μπορεί να μας δώσει «σφιχτά» και δυνατά πόδια.

·         Για μυική ενδυνάμωση, που σημαίνει αντοχή και γραμμωμένο σώμα, προμηθευόμαστε βαράκια σε διάφορα μεγέθη και κιλά, ανάλογα με το επίπεδό μας:αρχάριο ή προχωρημένο.

·         Οι ασκήσεις Pilates ή Yoga είναι ιδανικές για ηρεμία, ευεξία αλλά και για γράμμωση. Μπάλες και στρώματα γυμναστικής είναι αυτά που χρειαζόμαστε σε αυτή την περίπτωση. Και για τους μη-μυημένους, υπάρχουν αρκετά βίντεο με ασκήσεις στο internet, για κάθε επίπεδο .

·         Αν έχουμε αρκετό χώρο και χρόνο, μπορούμε να φτιάξουμε ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης με πολυόργανα γυμναστικής όπως steps, κωπηλατικά, πάγκους κοιλιακών και ραχιαίων. Και μη σας τρομάζει το κόστος: Υπάρχει ποικιλία επιλογών και οικονομικών τιμών τόσο σε εξειδικευμένα καταστήματα, όσο και σε αλυσίδες τύπου Praktiker.  

·         Άφθονα λαχανικά, φρούτα και πολύ νερό! Όχι, δεν είναι μέρος κάποιου νέου είδους γυμναστικής, αλλά συστατικά της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής που πρέπει να ακολουθούμε για να αποδόσει σωστά η άσκηση!