> Voliotaki: Εδώ σας θέλω: Μειώστε φόρους, γλιτώστε τις συντάξεις και κλείστε νεκρές υπηρεσίες και οργανισμούς φαντάσματα

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Εδώ σας θέλω: Μειώστε φόρους, γλιτώστε τις συντάξεις και κλείστε νεκρές υπηρεσίες και οργανισμούς φαντάσματα

Γράφτηκε – και ξαναγράφτηκε – ότι οι δανειστές ζητούν μείωση δαπανών και όχι άλλους φόρους και μειώσεις συντάξεων.

Αν είναι αλήθεια τότε έχουν δίκιο, γιατί με το να αρνούμαστε μειώσεις δαπανών , φορτωνόμαστε φόρους στους φόρους και κόβονται συντάξεις για να εξυπηρετήσουμε το κομματικό κράτος των πολιτικών.

Το κομματικό κράτος δεν ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ. Μας κατατρώει τις σάρκες από πολλά, πολλά χρόνια. Απλώς και επί ΣΥΡΙΖΑ συντηρείται και ταΐζεται. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να καταλάβει την νοοτροπία των εκάστοτε εξουσιαστών. 
Να βάζουν υπερφόρους, να μειώνουν μισθούς και συντάξεις για να συντηρούν νεκρές υπηρεσίες και οργανισμούς φαντάσματα για να τακτοποιούν την κομματική τους πελατεία.
Δηλώνουν ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή η νέα μείωση των συντάξεων. Σωστό, αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν. Τα νούμερα που οι ίδιοι έχουν υπογράψει με τους Τροικανούς.
Αλλά αρνούνται να βρουν ισοδύναμα. Ποια είναι αυτά; Σήμερα στο ελληνικό κράτος λειτουργούν 1200 περίπου νεκρές υπηρεσίες και οργανισμοί που μας στοιχίζουν μερικά δις το χρόνο (ακόμη λειτουργεί ο οργανισμός Αποξήρανσης της Κωπαΐδας). 
Αυτές οι νεκρές υπηρεσίες μπορούν να κλείσουν με απλές υπουργικές αποφάσεις, αλλά δεν το πράττουν , χρόνια τώρα , γιατί υπολογίζουν το κομματικό κόστος.
Αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες ότι «άλλες 404 νεκρές υπηρεσίες και οργανισμοί υπάρχουν που το κράτος ούτε καν τις γνωρίζει αλλά τις πληρώνει. Και αν ψάξουν θα βρουν και άλλες, και άλλες.
Αντί να βάζουν φόρους και να κάνουν φορολογικά και ασφαλιστικά τέρατα ας μειώσουν τις δαπάνες από τις άσχετες υπηρεσίες και να εξοικονομήσουν τα χρήματα για να ανακουφιστεί η κοινωνία και επιτέλους να αρχίσει η ανάπτυξη.
Ιδού η Ρόδος κ. Τσίπρα και άφησε κατά μέρος το «πήδημα». Δικαιολογίες του τύπου μας πιέζουν οι δανειστές δεν περνούν πλέον.