> Voliotaki: ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ



Ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται βάση των τελευταίων μας προγνωστικών στοιχειών εδώ στο Greek-Weather.Org, την ερχόμενη Τετάρτη 10 αλλά και Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ενώ ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα βουνά της Ελλάδας και σε ορεινά τμήματα της βορειοδυτικής και βόρειας γενικότερα χώρας.



Χαρακτηριστικό της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη που θα αγγίζουν και τα 6-7 και τοπικά και 8 μποφόρ, το χαλάζι ιδιαίτερα στη δυτική, βόρεια και κεντρική Ελλάδα, καθώς και οι κεραυνοί αλλά και οι έντονες βροχοπτώσεις.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν καταστροφές και πλημμύρες από το απότομο λιώσιμο του χιονιού σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας μιας και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως τα ημιορεινά.

Αξιόλογες χιονοπτώσεις θα δεχτούν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Τα φαινόμενα, επισημαίνουμε εδώ στο Greek-Weather.Org, πως θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και ακραία κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Πελοπόννησο και γενικότερα στα νησιά του ανατολικού, βορειοανατολικού Αιγαίου.