> Voliotaki: ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Στη χώρα του Εξπρές του Μεσονυχτίου ο Νίκος και ο Ανδρέας

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Στη χώρα του Εξπρές του Μεσονυχτίου ο Νίκος και ο Ανδρέας

Η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το "τουρκικό" όνειρό τους
Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα(http://en.rsf.org/), η Τουρκία έχει μία από τις χειρότερες επιδόσεις διεθνώς σε θέματα ελευθεροτυπίας και διώξεων εναντίον εργαζομένων στα μίντια. 
Από τις αρχές του 2016 έχουν σκοτωθεί οκτώ δημοσιογράφοι, ενώ αυτή τη στιγμή στις τουρκικές φυλακές κρατούνται 154 δημοσιογράφοι και 163 πολίτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράβαση των νόμων περί Τύπου.
Το 2015 στην Τουρκία είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους64 δημοσιογράφοι, έξι υπάλληλοι ΜΜΕ και 19 συνεργάτες ειδησεογραφικών ιστότοπων και πολίτες.
Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη φυλακή και ο Τζαν Ντουντάρ, διευθυντής της ιστορικής κεντροαριστερής εφημερίδας «Τζουμχουριέτ».
Ο δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας παρείχαν οπλισμό στους τζιχαντιστές της Συρίας.
Τον Ιανουάριο του 2014 οι Αρχές εντόπισαν κομβόι φορτηγών που κινούνταν κοντά στη μεθόριο με τη Συρία. Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ της εφημερίδας που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάιο και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο δημοσιογράφων, τα φορτηγά αυτά ανήκαν στην Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MIT) της Τουρκίας. Παρά τη δημοσιοποίηση βίντεο που έδειχνε αστυνομικούς να ανακαλύπτουν κιβώτια γεμάτα όπλα κάτω από κασόνια με «φάρμακα», η τουρκική κυβέρνηση δήλωσε πως τα φορτηγά μετέφεραν «ανθρωπιστική βοήθεια» σε κοινότητες Τουρκμένων, τουρκόφωνων μειονοτικών της Βόρειας Συρίας.
Τώρα ο ηρωικός δημοσιογράφος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ μέσα από τις τουρκικές φυλακές μαζί με τους βετεράνους δημοσιογράφους Νεμπίλ Οζγκεντούρκ και Κοτσκούν Αράλμε θέμα την πολυπολιτισμικότητα: τις διαφορετικές κουλτούρες και ταυτότητες της Τουρκίας.
Κι ενώ έτσι αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους στην Τουρκία, στην Ελλάδα η πλειοψηφία των τηλεαστέρων είχε εύκολη πρόσβαση στα θαλασσοδάνεια, στις κρατικές διαφημίσεις και στο κρατικό χρήμα οργανισμών όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μάλιστα πολλές διαφημιστικές, μη σεβόμενες το προιόν των πελατών τους, έκλειναν συμφωνίες με τα γερασμένα κανάλια και τα τελειωμένα παραδοσιακά ΜΜΕ μια και υπήρχε το ντιλάρισμα ανάμεσα στους εμπορικούς του μέσου και του media shop σε βάρος του πελάτη. Εξακολουθούν να διαφημίζουν στην γερασμένη ελληνική τηλεόραση προιόντα που απευθύνονται σε νέους ανθρώπους εξαπατώντας τους επιχειρηματίες μόνο και μόνο επειδή τα πακέτα της τηλεόρασης είναι χοντρά και επιτρέπουν σε στελέχη διαφημιστικών και εμπορικούς διευθυντές ΜΜΕ να σηκώνουν βίλες σε βόρεια και νότια προάστεια.
Ο Χατζηνικολάου και ο Ανδρέας Κουρής λοιπόν ετοιμάζονται να βάλουν την περιπέτεια στη ζωή τους φιλοδοξώντας να κάνουν κανάλι στην χώρα του Ερντογάν αψηφώντας τον κίνδυνο να βρεθούν πρωταγωνιστές του Εξπρές του Μεσονυχτίου.  Πρόκειται πράγματι για γενναία επένδυση- στην κυριολεξία- την εξέλιξη της οποίας θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και με κομμένη την ανάσα…