> Voliotaki: Όλγα VS Μάριον...

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Όλγα VS Μάριον...

Ένταση μεταξύ Γεροβασίλη και δημοσιογράφου της ΕΡΤ στον «αέρα» (Video) - Media
Ενταση on air (ΒΙΝΤΕΟ)...

Έντονο διάλογο είχαν μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Όλγα Γεροβασίλη και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάριον Μιχελιδάκη, με αφορμή τις εξελίξεις στα μεταλλεία Χαλκιδικής.

Η ερώτηση που προκάλεσε την αντίδραση της Όλγας Γεροβασίλη αφορούσε παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ, να αναστείλει την απόφαση Σκουρλέτη με την οποία προβλεπόταν αναστολή λειτουργίας των μεταλλείων, λόγω παραβιάσεων των όρων των τεχνικών μελετών.

«Μια που λέτε για τις αποφάσεις του ΣτΕ, τι έχετε να πείτε για την απόφαση του Συμβουλίου που είχε "σπάσει το λουκέτο" που είχε μπει από την κυβέρνηση;» ερώτησε η δημοσιογράφος προκαλώντας την δυσφορία της κυβερνητικής εκπροσώπου που της ζήτησε να αλλάξει τη διατύπωσή της.

«Τι είναι αυτά που λέτε; Υπάρχουν κυβερνήσεις που ανοίγουν ή κλείνουν εταιρείες; Δεν είναι από κυβερνήσεις (σ.σ. η απόφαση για την αναστολή των αδειών) είναι από υπηρεσίες του κράτους» σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: 

«Παρακολουθώ τη διατύπωση σας και παρακαλώ να τη διορθώσετε» συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

Όταν όμως η δημοσιογράφος της είπε ότι η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έλεγε ότι δεν υπήρχε λόγος ανάκλησης των αδειών η κυρία Γεροβασίλη ψέλλισε «βεβαίως και η όποια καθυστέρηση συνέβη εξαιτίας της αναμονής των αποφάσεων του ΣτΕ».