> Voliotaki: Η Κομισιόν απειλεί να κλείσει τα σύνορα και να μας αποκλείσει από την Σένγκεν.-Κλείστε τα, ανόητοι-Και εμείς θα ανοίξουμε τα δικά μας

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η Κομισιόν απειλεί να κλείσει τα σύνορα και να μας αποκλείσει από την Σένγκεν.-Κλείστε τα, ανόητοι-Και εμείς θα ανοίξουμε τα δικά μας

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι σε 3 μήνες θα κλείσουν τα άλλα κράτη τα σύνορά τους στην Ελλάδα – δηλαδή θα μας βγάλουν από την Σένγκεν εάν δεν μεριμνήσουμε να φυλάξουμε τα σύνορά μας.
Πρόκειται για ωμό εκβιασμό και προσπάθεια των Ευρωπαίων να εγκλωβίσουν πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και να μην αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί.
Πρωταγωνιστής στην υλοποίησης αυτού του σχεδίου παρουσιάζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ ο οποίος δίνει προθεσμία στην Ελλάδα 3 μήνες για να προστατεύσει τα σύνορα της απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες. 
Το χειρότερο είναι ότι η απόφαση της κεντρικής επιτροπής για προθεσμία 3 μηνών έδωσε το μήνυμα σε αρχηγούς κρατών που δεν θέλουνε τους πρόσφυγες και στα δικά τους ΜΜΕ να προλειάνουν το έδαφος και να μεγαλώσει ο εκβιασμός προς την Ελλάδα.
Πιο σκληρή βγήκε η Γερμανική εφημερίδα Die Zeit η οποία βγήκε με πρωτοσέλιδο τίτλο «πολύ απλά φταίνε οι Έλληνες για το προσφυγικό – Έξω με τις κλωτσιές από την Σένγκεν».
Γράφει η γερμανική εφημερίδα: «Κατά την ευρωκρίση οι Έλληνες είχαν συνηθίσει στις προειδοποιήσεις από τις Βρυξέλλες και την υπόλοιπη Ευρώπη. Τώρα όμως το μικρό νοτιοευρωπαϊκό κράτος γίνεται και στη δεύτερη μεγάλη κρίση της ΕΕ, ο αποδιοπομπαίος τράγος»
Ο συντάκτης αναφέρεται στο αίτημα της Κομισιόν η Ελλάδα να διαφυλάξει καλύτερα τα σύνορά της και γράφει:
«Εάν δεν συμβεί αυτό τότε οι πολιτικοί της Αυστρίας, του Βελγίου και άλλων ευρωπαϊκών χωρών έχουν έτοιμη τη γρήγορη λύση: έξω με τις κλωτσιές. Για άλλη μια φορά. Αυτή τη φορά όμως όχι από την ευρωζώνη, αλλά από τη ζώνη Σένγκεν. Για αυτό και χρειάζεται μια συνολικά κοινή ευρωπαϊκή λύση».
Οι απειλές και οι εκβιασμοί έχουν σαν στόχο να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση να πει ναι στις κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας για την φύλαξη Αιγαίου και να ακολουθήσει η συνδιαχείρηση που τόσο επιθυμούν οι Γερμανοί. Αυτό όμως δεν τον θέλουν οι Αμερικανοί και η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος.
Απέναντι στους εκβιασμούς των Ευρωπαίων η Ελλάδα έχει ένα και μόνο όπλο. Εάν προχωρήσουνε στην υλοποίηση των εκβιασμών και μας εκδιώξουν από την Σένγκεν τότε εμείς θα ανοίξουμε τα σύνορά μας και θα αφήσουμε τα εκατομμύρια προσφύγων μεταναστών και λαθρομεταναστών να φύγουν για την Ευρώπη όπως επιθυμούν.
Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει δυναμική διακυβέρνηση στον τόπο. Υπάρχει;