> Voliotaki: Η Νατάσα ΜΟΡΦΟΓΙΑΝΝΗ πέτυχε από τον Υπουργό Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ την χρηματοδότηση του Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρίες

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η Νατάσα ΜΟΡΦΟΓΙΑΝΝΗ πέτυχε από τον Υπουργό Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ την χρηματοδότηση του Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρίες

Με μεγάλη ανακούφιση τόσο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ όσο κυρίως των ωφελουμένων του Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρίες ενημερωθήκαμε από τον κο Αυγουλά Ευάγγελο, επιστημονικό συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Μεταρρύθμισης κου Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι στην κατακύρωση με νόμο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 24/12/2015, η οποία αφορούσε στη συνέχιση της χρηματοδότησης λειτουργίας των ΚΗΦΗ και των Κέντρων Στήριξης Ρομά, θα ενταχθεί και το Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρίες.

Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, κα Αναστασία Μορφογιάννη, αναφέρει
ότι μετά από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση, από τις 24/12/2015 έως και σήμερα έγινε εφικτή η χρηματοδότηση του Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρίες από εθνικούς πόρους και ως εκ τούτου εξασφαλίζεται η λειτουργία τουλάχιστον έως και τα τέλη Ιουνίου του 2016.

Η κα Μορφογιάννη προσθέτει ότι η διεκδίκηση για τη συνέχιση όλων των δομών εξυπηρέτησης των πολιτών τόσο των ευάλωτων ομάδων (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, Ρομά) όσο και του γενικού πληθυσμού αποτελεί έναν διαρκή αγώνα.

Ο αγώνας δικαιώνεται συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός Δήμου αρωγού στον πολίτη ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας και αλληλέγγυου προς τους πολίτες που διαβιούν σε ευάλωτες συνθήκες και βιώνουν τη σκληρότητα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα.