> Voliotaki: Ότι ακούω γράφω

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ότι ακούω γράφω

  • Η ξαφνική επανεμφάνιση του «εξαφανισμένου» Δημήτρη Τζοβόλα φούντωσε τις φήμες για επιστροφή στην ενεργή πολιτική σκηνή. 

  • Έμαθα ότι συζητάει για την συμμετοχή του στην υπό δημιουργία κεντροαριστερά που έχει εξαγγείλει η Φώφη. Ναι, αλλά τι θα κάνει ο τέως υπουργός οικονομικών στην υπό δημιουργία κεντροαριστερά; 

  • Θα είναι υποψήφιος στη β' περιφέρεια; Όχι βέβαια. Δεν θα αφήσει την ηρεμία της αποχής για να ξαναγίνει βουλευτής. Κάτι άλλο ετοιμάζεται για τον Δημήτρη Τζοβόλα. Κάτι πολύ μεγάλο.
  • Στην υπό ίδρυση κεντροαριστερά λείπει η άφθαρτη προσωπικότητα που θα μπορεί να ηγηθεί και να συσπειρώσει τα διάφορα κομμάτια του παλιού ΠΑΣΟΚ , που βρίσκονται διασκορπισμένα σε ΣΥΡΙΖΑ , ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ ή στα σπίτια τους. Έκριναν οι της Φώφης ότι τα στοιχεία αυτά τα συγκεντρώνει ο Δημήτρης Τζοβόλας, που θεωρείται έντιμος και αμέτοχος στις πολιτικές ίντριγκες εδώ και πολλά χρόνια. Ο Δημήτρης, λένε, έχει και ένα άλλο προσόν. Δεν είναι «εκσυγχρονιστής» και δεν πάει καθόλου, μα καθόλου τονΚ. Σημίτη. Αυτό είναι ότι καλύτερο για το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» ή ότι έχει απομείνει από αυτό τελοσπάντων.
  • Υποστηρίζουν ότι η κ. Φώφη Γεννηματά «έπιασε» την ιδέα να ξαναφέρουν στην ενεργή πολιτική – και στο ΠΑΣΟΚ μέσω της κεντροαριστεράς – μεγάλα στελέχη της προοδευτικής παράταξης που έχουν παροπλιστεί: Τον Παρασκευά Αυγερινό, τον Απόστολο Κακλαμάνη, τον Δημήτρη Τζοβόλα κ.α. Μου λένε ότι έχουν γίνει και οι πρώτες συζητήσεις, αλλά υπήρξαν και πολλές επιφυλάξεις ακόμη και από καθαρόαιμους Γεννηματικούς, όπως Γείτονας, Παπαϊωάννου, Τσούρας κ.α. θέλουν να βοηθήσουν την Φώφη, άλλα εξετάζουν αν έχει πιθανότητες να επιτύχει το πείραμα.
  • Φοβούνται ότι στο συνέδριο θα επέλθει διάσπαση. Οι Σημιτικοί θα τα σπάσουν και θα ταχθούν εναντίον των Παπανδρεϊκών, των Γεννηματικών και του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ». Πιθανολογούν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος (μαζί με τον Λοβέρδο) θα αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ και θα κρυφτούν στην αγκαλιά του Κυριάκου. Μαζί τους και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. –Γι ' αυτό προκρίνουν «μπροστάρη» τον Δημήτρη Τζοβόλα, που δεν έχει φθαρεί και μπορεί εύκολα να συσπείρωση του ΠΑΣΟΚους και όχι μόνο. Ναι, αλλά με τον Γιωργάκη τι γίνεται; Θα τον μαζέψουν και αυτόν , αλλά ως μονάδα και θα πρέπει να τα δώσει όλα στον Τζοβόλα... Αυτά έμαθα , αυτά σας γράφω.
  • Δεν θα το πιστέψετε. Όταν τελείωσε την πρώτη ομιλία του ο Κυριάκος έφυγε από την αίθουσα του Κοινοβουλίου και έτρεξε στο γραφείο του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τι έκανε εκεί; Πρώτα άρχισε να χορεύει από την χαρά του για όσα είπε ο Κυριάκος (ιδιαίτερα για την ιδιωτική ασφάλεια) και μετά έκατσε και έγραψε την δευτερολογία του. Μόνος του... και έλεγε στους συνεργάτες του: «Τι δώρο μας έκανε απόψε ο Κυριάκος». Και ευχαριστούσε τον Θεό που είχε αποδεχθεί την παράκληση του Κυριάκου στη συνάντησή τους να γίνει συζήτηση στη Βουλή προ ημερήσιας διάταξης για να «τονίσει την ηγεσία του στους Νεοδημοκράτες». Η συζήτηση έγινε και ο Κυριάκος «πάτωσε» γιατί δεν μπορούσε να κρύψει την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του.-Άκου ιδιωτική ασφάλιση;