> Voliotaki: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ



Γνωστοί Αμερικάνοι αλλά και Ευρωπαίοι επιστήμονες προειδοποιούν μέσω γνωστών ιστοσελίδων και ΜΜΕ όπως η Telegraph και το Sky News, για τη μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων 10 ετών που θα εισβάλλει στην Ευρώπη τις επόμενες ώρες.



Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά θα εισχωρήσουν από το βόρειο Ατλαντικό σε όλη τη βόρεια Ευρώπη τα επόμενα 24ωρα, με ψύχος, χιονοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες. Το δεύτερο μισό του Χειμώνα φαίνεται θα είναι ιδιαίτερα ψυχρό στην Ευρώπη με ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ !!

Η κακοκαιρία Jonas όπως την ονομάζουν οι μετεωρολόγοι, θα δώσει αρχικά στις 29-30 Ιανουαρίου πανίσχυρες καταιγίδες στη Μεγάλη Βρετανία και με χιονοθύελλες όλη τη Σκανδιναβία. Ωστόσο μετέπειτα η κακοκαιρία Jonas, στις 31 Ιανουαρίου ως και στις 4-5 Φεβρουαρίου, θα μετατραπεί και θα ισχυροποιηθεί σε κακοκαιρία τύπου Snowzilla, δίνοντας παρόμοιες χιονοθύελλες με αυτές των ανατολικών Η.Π.Α, σε όλη τη βόρεια Ευρώπη και κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία, τη βόρεια Γερμανία, τη βόρεια Πολωνία και σε όλη τη Σκανδιναβία.

Όπως όμως τονίζει η γνωστή Ελληνική ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού Greek-Weather.Org, η κακοκαιρία αυτή θα έχει και ένα ισχυρότερο δεύτερο κύμα με την ονομασία ''King Kong Snow'' όπου σε αυτό το κύμα, φαίνεται ψυχρότερες αέριες μάζες να κατεβαίνουν από το βόρειο πόλο ακόμα πιο νότια στην Ευρώπη ως και τα Βαλκάνια, δίνοντας αυτή τη φορά περισσότερα χιόνια και χιονοθύελλες, σε μεγαλύτερη έκταση της Ευρώπης, πιθανότατα και σε περιοχές της Ελλάδας, μετά τις 5-6 Φεβρουαρίου.

Έρχεται ένας δύσκολος ''καιρικά'' Φεβρουάριος, με ακραία καιρικά φαινόμενα σε πολλές χώρες της Ευρώπης και φαίνεται και η χώρα μας να δέχεται αρκετά από αυτά τα φαινόμενα μετά τις 5-6 Φεβρουαρίου. Αυτό και επίσημα από μετεωρολόγους και επιστήμονες του εξωτερικού αλλά και από το Greek-Weather.Org.