> Voliotaki: Ότι ακούω γράφω

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ότι ακούω γράφω

  • Σήμερα σας έχω πράμα που σαλεύει και το μουστερή γυρεύει - Γιατί ο κ. Κώστας Καραμανλής άλλαξε προ καιρού γραφείο και πήγε στη Παναγή Τσαλδάρη; Ρωτήστε τους Αμερικανούς και ιδιαίτερα την αμερικανική Πρεσβεία, που τον ήθελε δίπλα της. 

  • Σιγά το θέμα θα πείτε. Κι όμως είναι θέμα και ίσως το καταλάβετε μέχρι το Πάσχα που ο Κώστας (Καραμανλής) θα κατέχει μία θέση που δεν παίζει σήμερα στα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων. Ξέρω κι άλλα, αλλά δεν τα γράφω ακόμα γιατί η πηγή μου μου είπε να περιμένω για λίγο. Και με τις καλές πηγές ένας δημοσιογράφος δεν πρέπει να πηγαίνει κόντρα....
  • Στην Ελλάδα τον έχουμε του "κλώτσου και του μπάτσου", αλλά για την υπερδύναμη αποτελεί κεφάλαιο. Ο λόγος για τον φίλο μου τον Γιωργάκη. Είναι ο άνθρωπος που τακτοποίησε τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον μαζί με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Και όχι μόνο έκλεισαν τη συνάντηση αλλά του έδωσαν και τις ερωτήσεις που θα δεχόταν για να γνωρίζει τι θα απαντήσει. Το φροντιστήριο όμως δεν απέδωσε και ο Μπιλ απογοιητεύτηκε από τον Αλέξη. - Και κάτι άλλο ακόμα. Μια ώρα πριν την κοινή συνέντευξη έγινε φιλική συνάντηση των τεσσάρων, δηλαδή μεταξύ Κλίντον, Τσίπρα, Αγγελοπούλου και του Παπανδρέου. - Τα υπόλοιπα για αυτήν την περιβόητη συνάντηση αργότερα.

  • Έμαθα ότι ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έφαγε μεγάλη πόρτα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλήθεια το λέω. Ο Βαγγέλης ήθελε να είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και έστειλε προξενητή τον πεθερό του, κ. Μπακατσέλο στο φίλο του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο επίτιμος συμφώνησε και ενημέρωσε σχετικά το γιο του. Ιδού και ο διάλογος πατέρα - γιου όπως μου τον μετέφεραν:
Επίτιμος: Κυριάκο, Πρέπει να προστατέψουμε τον Βαγγέλη (Βενιζέλο). Γι' αυτό να τον βάλεις πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.... Κινδυνεύει.
Κυριάκος: Δεν τον βάζω, αλλά θα τον προστατέψω αν εκπέσει του βουλευτικού αξιώματος και δεν έχει ασυλία.

  • Για την αμετακίνητη απόφαση του Κυριάκου ενημερώθηκε από τον επίτιμο ο κ. Μπακατσέλος, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο. Ο Βαγγέλης στενοχωρήθηκε απεριόριστα, αλλά εκείνος που έβαλε τα κλάμματα ήταν ο Γρηγοράκος, που είχε παίξει το παιχνίδου του λαγού και τώρα μένει στην απέξω. Λέγεται ότι είπε με παράπονο στον Βαγγέλη: "Και τώρα τί κάνω εγώ;" - Υπομονή, υπομονή υπάρχουν και τέως βουλευτές.