> Voliotaki: ΒΟΜΒΑ από ΗΠΑ για την Ελλάδα

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΒΟΜΒΑ από ΗΠΑ για την Ελλάδα

hpaellada
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιού ο οποίος του τόνισε πως το ΔΝΤ έχει αισθητό ρόλο στη διαδικασία του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
Μόλις λίγες μέρες πριν καταφθάσουν στη χώρα μας τα κλιμάκια των δανειστών, ώστε να αξιολογήσουν το τρέχων πρόγραμμα,  παρενέβη οΤζακ Λιού (εκπροσωπώντας την Ουάσιγκτον), αν κι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ασκεί πιέσεις για τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα.
Με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο Τζακ Λιού έδωσε τα εύσημα στον Έλληνα ομόλογό του, για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα. 
Ο κ. Λιού τόνισε για μία ακόμη φορά πώς είναι σημαντικό η κυβέρνηση να συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων καθώς και να συνεργάζεται μαζί με τους εταίρους.
Επίσης σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να εκπληρώσει όλες της δεσμεύσεις της, προκειμένου το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο. 
Αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσω της ελάφρυνσης του, προϋποθέτοντας όμως την και την εφαρμογή των δεσμεύσεων από την Ελλάδα.
Τέλος ο κ. Λιου δήλωσε πως το ΥΠ.ΟΙΚ. εξακολουθεί να εποπτεύει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τόνισε ότι το ΔΝΤ θα έχει σημαντικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια των μεταρρυθμιστικών διαδικασιών.