> Voliotaki: Η ΛΑΕ για το 2ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η ΛΑΕ για το 2ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ

Η δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού, επικεφαλής δεκαμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας, στο Ισραήλ μέσα σε δύο μήνες και η δεύτερη σύνοδος του «Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας» που συγκροτήθηκε επί Σαμαρά και Βενιζέλου, μαρτυρούν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα βαδίζει και στην εξωτερική πολιτική στα χνάρια των προκατόχων της.
Είναι φανερό ότι εδώ δεν πρόκειται απλώς για μια πολιτική διμερών σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους, αλλά για ένα στρατηγικό άξονα με την πιο ακροδεξιά κυβέρνηση που γνώρισε το
Ισραήλ, ένα κράτος που κατέχει παράνομα εδάφη τριών γειτονικών χωρών του. 
Η Ελλάδα, αλλά και η Κύπρος, η οποία επίσης βιώνει εδώ και δεκαετίες τη σκληρή πραγματικότητα της κατοχής, μένουν εκτεθειμένες στα μάτια της διεθνούς κοινότητας από μια στρατηγική συνεργασία που μόνο κινδύνους δημιουργεί στο πεδίο της εθνικής ασφάλειας.
Πολύ περισσότερο, που το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών λειτούργησε πρόσφατα ως στήριγμα του Ισραήλ στους κόλπους της Ε.Ε. πασχίζοντας να μετριάσει σχέδιο ανακοίνωσης που καταδίκασε τους ισραηλινούς εποικισμούς στην παλαιστινιακή Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Μια ενέργεια που θα ήταν απαράδεκτη για οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, αλλά καταντά επονείδιστη για μια κυβέρνηση που μιλάει στο όνομα της Αριστεράς.