> Voliotaki: ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ Ποινή της FIFA σε Μπλάτερ, Πλατινί – Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο “κλώτσησε” τους δυο διεφθαρμένους μεγαλοπαράγοντες

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ Ποινή της FIFA σε Μπλάτερ, Πλατινί – Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο “κλώτσησε” τους δυο διεφθαρμένους μεγαλοπαράγοντες

blatter-platini

Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA «καθάρισε» τους δύο διεφθαρμένους

από το ποδόσφαιρο. Ποινή αποκλεισμού οκτώ χρόνων στους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί για την εμπλοκή του σε σκάνδαλα.
Βαριά, όπως αναμενόταν, ήταν η «καμπάνα» για τους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA μετά από την εμπλοκή τους στα σκάνδαλα της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Όπως ανακοινώθηκε, σε αμφότερους επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού οκτώ χρόνων από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα καθώς κρίθηκε παράνομη η πληρωμή του Μπλάτερ προς τον Πλατινί ύψους 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.
«Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA με επικεφαλής τον κύριο Χανς-Γιόακιμ Έκερτ αποφάσισε να επιβάλλει ποινή αποκλεισμού οκτώ χρόνων στον Πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ και στον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 
Οι ποινές έχουν άμεση ισχύ», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA.
Συγκεκριμένα για τον Μπλάτερ ο δικαστής ανέφερε πως «οι ενέργειές του δεν συνάδουν με ένα επίπεδο ηθικής και δεν σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς».
Όσον αφορά τον Πλατινί ο δικαστής πρόσθεσε: «Ο Πλατινί δεν έδρασε με αξιοπιστία και ακεραιότητα, δείχνοντας άγνοια της σπουδαιότητας των καθηκόντων του και ανακολουθία των υποχρεώσεων και των ευθυνών του. 
Οι ενέργειές του δεν συνάδουν με ένα ηθικό επίπεδο».
Οι ισχυρισμοί και των δύο κρίθηκαν αβάσιμοι από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA, η οποία ουσιαστικά τους «τελείωσε» από το ποδόσφαιρο, με τον Πλατινί πλέον να μην έχει δικαίωμα να κατεβεί ως υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της FIFA.
Τόσο ο Μπλάτερ όσο και ο Πλατινί υποστήριξαν πως υπήρχε προφορική συμφωνία μεταξύ τους για τη συγκεκριμένη πληρωμή το 2011, κάτι όμως που δεν κατάφεραν να το αποδείξουν εγγράφως.
Εκτός από την οκταετή ποινή που τους επιβλήθηκε, συγκεκριμένα ο Μισέλ Πλατινί τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 80,000 ελβετικών φράγκων.
Αμφότεροι αναμένεται να ασκήσουν έφεση στην συγκεκριμένη απόφαση.
sdna.gr