> Voliotaki: Φίλης: Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι έργο πνοής ...

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Φίλης: Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι έργο πνοής ...

filis1
"Σχεδιάζουμε την καθιέρωση 14χρονης
υποχρεωτικής εκπαίδευσης"...
"Η οικονομική κρίση ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω στην εκπαίδευση.


Δεν θα βγούμε όμως από την κρίση, εάν δεν ιεραρχήσουμε ως προτεραιότητα τη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης και ευρύτερα την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους" τόνισε ο Νίκος Φίλης εγκαινιάζοντας τον Εθνικό Διάλογο στην Παιδεία.

Ο Νίκος Φίλης έδωσε και το χρονοδιάγραμμα του διαλόγου με βάση το οποίο από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου, θα οργανωθούν δημόσιες συζητήσεις για επιμέρους θέματα σε εβδομαδιαία βάση. 

Έως το τέλος Μαρτίου η Επιτροπή Διαλόγου θα έχει καταρτίσει το πρώτο σχέδιο της Έκθεσης, το οποίο έως το τέλος Απριλίου θα τεθεί σε δημόσια συζήτηση.

Όπως τόνισε ο υπουργός στόχος του διαλόγου είναι να αξιοποιηθούν τα θετικά και να καταργηθούν τα αρνητικά ώστε "υπερβαίνοντας τις παθογένειες, να σχεδιάσουμε ένα νέο παράδειγμα σχολείου, ώστε από το σχολειό της κρίσης, να περάσουμε στο σχολειό της πολιτισμικής-δημοκρατικής ανάτασης και της γενικότερης ανάπτυξης".

"Κανένας Διάλογος δεν μπορεί να πετύχει, εάν δεν ανταποκρίνεται στις αγωνίες της κοινωνίας και στην αναγκαία συνεργασία με τους παράγοντες της Εκπαίδευσης. 

Γι΄ αυτό, δεν προτιθέμεθα να πραγματοποιήσουμε άλλον έναν διάλογο από τα πάνω, ανάμεσα σε τεχνοκράτες της εκπαίδευσης. 

Θα οργανώσουμε κύκλους συζητήσεων και αναζητήσεων, με ευρεία κοινωνική συμμετοχή, ειδικότερα δε, με την αδιαμεσολάβητη συμμετοχή των εκπαιδευτικών" επεσήμανε με νόημα ο Νίκος Φίλης.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

left.gr