> Voliotaki: Ο Πούτιν στηρίζει τις αυτοκινητοβιοχανίες της Ρωσίας με πολλά δισεκατομμύρια!

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πούτιν στηρίζει τις αυτοκινητοβιοχανίες της Ρωσίας με πολλά δισεκατομμύρια!

poutin
Έξυπνη κίνηση για να τονωθεί η οικονομία.
Οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων στη Ρωσία κατέγραψαν τον Νοέμβριο πτώση 42,7% σε ετήσια βάση και η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να στηρίξει την αυτοκινητοβιομηχανία.
Η στήριξη θα κοστίσει 20 δισ. ρούβλια (275 εκατ. δολάρια) και θα υλοποιηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016, ανέφερε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παρατείνει τα μέτρα που ήδη εφαρμόζει καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων επλήγησαν από την πτώση του ρωσικού νομίσματος και την οικονομική επιβράδυνση λόγω των μειωμένων τιμών πετρελαίου και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τη Δύση λόγω της Ουκρανίας.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν εκπτώσεις σε όσους αγοράζουν αυτοκίνητο μέσω ανταλλαγής των παλαιών οχημάτων τους, τη δυνατότητα απόσυρσης και επιδοτήσεις για αγορά και leasing αυτοκινήτων.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Ρωσία είναι η Avtovaz, η οποία ελέγχεται από την Renault-Nissan. Ακολουθούν οι Hyundai, Renault, KIA, Toyota, Volkswagen, Nissan και άλλες ξένες εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν εργοστάσια παραγωγής ή γραμμές συναρμολόγησης στη Ρωσία.