> Voliotaki: Στον «αέρα» η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία.-Μπορεί να αναβληθεί

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Στον «αέρα» η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία.-Μπορεί να αναβληθεί

Έντονες είναι οι αναταράξεις στην Κυβέρνηση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου.

Οι Γερμανοί (Μέρκελ) πιέζουν τον πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει τώρα το ταξίδι. Αντίθετα οι Αμερικανοί και το Ισραήλ του συνιστούν να το αναβάλλει, γιατί «η Ελλάδα θα χάσει από αυτό το ταξίδι».
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε επανειλημμένες συζητήσεις με τον πρωθυπουργό του εισηγήθηκε να ματαιώσει το ταξίδι στην Τουρκία γιατί κρύβει πολλές παγίδες.
Σήμερα ο πρωθυπουργός θα πάει στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου αναμένεται να λυθεί η οριστική απόφαση.
Ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να υπενθυμίσει στον πρωθυπουργό τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι οι Τούρκοι με την συμπαράσταση των Γερμανών θα οδηγήσουν την χώρα σε κοινές περιπολίες στο Αιγαίο. 
Επίσης, ότι οι Γερμανοί θα χρηματοδοτήσουν την Τουρκία αδρά για το προσφυγικό και ότι Γερμανοί και Τούρκοι έχουν στήσει παγίδα στην Ελλάδα και πρέπει αυτή η παγία να αποφευχθεί.
Στο Υπουργείο Εξωτερικών πιθανολογούν ότι ο πρωθυπουργός τελικά, παρά την πίεση της Μέρκελ, θα αναβάλλει το ταξίδι στην Τουρκία. Στη σκέψη αυτή συνηγορεί η ανακοίνωση ότι ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Κέρι θα έρθει τελικά στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κέρι ήταν να έρθει τώρα αλλά είχε αναβάλλει το ταξίδι του αιφνιδίως.