> Voliotaki: Διαβάστε πως ο πόλεμος στη Συρία “γκρεμίζει” τα κάστρα της παγκόσμιας οικονομίας!

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε πως ο πόλεμος στη Συρία “γκρεμίζει” τα κάστρα της παγκόσμιας οικονομίας!

Syrian-Civil-War

Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη…

Η παγκόσμια οικονομία, το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε είναι συνδεδεμένη σε τέτοιο βαθμό που πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να εντοπίσει τους συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στα κράτη, τα νομίσματα και τις εθνικές ιδιαιτερότητες.
Το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται καθημερινά με εκπληκτική ταχύτητα, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, μαζί με τα σενάρια για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Ευρώπη και το θερμό επεισόδιο Τουρκίας-Ρωσίας με την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την Άγκυρα.
Οι διεθνείς αγορές βρίσκονται στο κόκκινο με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις αντλώντας πολύτιμη ρευστότητα και αναζητώντας ασφαλή καταφύγια με την τον χρυσό να βγαίνει κερδισμένος με την τιμή της ουγγιάς να διαμορφώνεται στα 1.073,6 δολάρια με άνοδο 6,7 δολάρια.
Οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεγμένες τοποθετήσεις αποτιμώντας τα νέα δεδομένα στη γεωπολιτική σκακιέρα μετά το θερμό επεισόδιο Τουρκίας-Ρωσίας το οποίο μπορεί να «βάλει φωτιά» τόσο στο Συριακό αλλά και κατ’ επέκταση στο προσφυγικό ζήτημα την ώρα που η Γαλλία κλιμακώνει τις επιθέσεις της κατά του ισλαμικού κράτους.
Πτώση -1,25% καταγράφει ο DAX στην Φρανκφούρτη, απώλειες -1,82% ο CAC 40 στο Παρίσι στις 4.800,5 μονάδες. Πτώση -1,04% ο FTSE 100 στο Λονδίνο στις 6.240 μονάδες. 
Αρνητικό άνοιγμα στη Wall Street προοιωνίζουν και τα futures για τις αμερικανικές αγορές.
Την ίδια ώρα ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι ρωσικές μετοχές με τον δείκτη Micex να καταγράφει απώλειες -2,02%, στις 1.829,88 μονάδες.