> Voliotaki: Στάθηκε όρθιος ο Τσίπρας στη Τουρκία, αλλά χάνει τον Ν. Κοτζιά

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Στάθηκε όρθιος ο Τσίπρας στη Τουρκία, αλλά χάνει τον Ν. Κοτζιά

Το καλό να λέγεται… ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στάθηκε στο ύψος του και αντιμετώπισε τους Τούρκους με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Ξεχάσαμε για λίγο τον αλαφροΐσκιωτο Γιωργάκη με τον αξιοθρήνητο τότε υπουργό εξωτερικών Δρούτσα. 
Στη κοινή συνέντευξη Τσίπρα - Νταβούτογλου ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε άριστα δίπλα στο Τουρκικό γατόνι και απέδειξε ότι είναι και αυτός γάτος με πέταλα.

Αλλά – γιατί πάντοτε υπάρχει «αλλά»- το ταξίδι Τσίπρα στη Τουρκία έφερε ρωγμές στην Ελληνική κυβέρνηση. Ο υπουργός εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς διαφώνησε με αυτό το ταξίδι και προσπάθησε να αποτρέψει τον πρωθυπουργό αν πάει στην Άγκυρα. 
Ο κ. Τσίπρας επέμενε και τότε ο κ. Κοτζιάς προσέφυγε στη Κομισιόν και ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός να πάει στην Τουρκία ως εκπρόσωπος τη Ε.Ε. Η Κομισιόν πείστηκε και ο Αλέξης πήγε ως εκπρόσωπος των Ευρωπαίων για να μειωθεί ο κίνδυνος να συζητηθούν διμερή θέματα. 
Αλλά η ρωγμή στη σχέση Τσίπρα – Κοτζιά παραμένει και ήδη ακούγονται φωνές ότι ο υπουργός εξωτερικών τελεί υπό παραίτηση. Λένε, ότι ετοιμάζει ηρωική έξοδο. 
Το ταξίδι αυτό δεν το ήθελαν και οι Αμερικανοί. Το ήθελε όμως η Μέρκελ. Θα υπάρξουν επιπτώσεις; Θα δείξει…