> Voliotaki: ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ! Χρησιμοποίησε την ολομέλεια της εισαγγελίας για προσωπική του υπόθεση!

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ! Χρησιμοποίησε την ολομέλεια της εισαγγελίας για προσωπική του υπόθεση!

Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση Ντογιάκου αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι πειθαρχικές διώξεις γίνονται δύο ενώ αποκαλύπτεται μία απίστευτη μεθόδευση με φόντο την επίκληση της ολομέλειας της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας!

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 8/10 ο Ντογιάκος συγκάλεσε την ολομέλεια με πρόφαση «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών» ενώ δύο μόλις ημέρες πριν είχε κληθεί από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης να υποβάλλει γραπτές εξηγήσεις μετά την αποκάλυψη του σκανδαλώδους παρασκηνίου που οδήγησε στην εκλογή του!
Φυσικά η ολομέλεια αγνοούσε τελείως αυτή την εξέλιξη αφού ο κύριος Ντογιάκος φρόντισε να βαφτίσει ως «εξωθεσμικήπαρέμβαση» την απάντηση της Προέδρου του Αρείου Πάγου στον υπουργό δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο, ως συνέχεια κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον υπουργό!
Αντί λοιπόν ο Ντογιάκος να απαντήσει γραπτώς στον Πρόεδρο του Συμβουλίου επιθεώρησης, βαπτίζει «εξωθεσμική» την κορυφαία λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, την διαδικασία δηλαδή του κοινοβουλευτικού ελέγχου με ότι αυτο
συνεπάγεται. Μιλάμε για πρωτοφανές σχέδιο που ντροπιάζει την Ελληνική δικαιοσυνη και τους άξιους λειτουργούς της που φυλούν Θερμοπύλες.
Εδώ έχουμε δύο σοβαρότατα ολισθήματα:
1. Προσπάθεια μείωσης του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμού του Προέδρου του Αρείου Πάγου, με προφανή μάλιστα δόλο αφού ο κ. Ντογιάκος εγνώριζε πως η επιστολή – απάντηση της Προέδρου κ. Θάνου προς τον υπουργό δεν ήταν απλώς θεσμική αλλά και πολιτειακή υποχρέωση προς το ίδιο το πολίτευμα της χώρας! Όταν μάλιστα συνάντησε την σφοδρή αντίδραση εισαγγελικών λειτουργών, όχι μόνον ανέβαλε την σύγκλιση της ολομέλειας αλλά δεν όρισε καν νέα ημερομηνία. Ετσι απλώς για να αιωρείται ως φερετζές των συντριπτικών ευθυνών του.
2. Και πλέον σημαντικό: Εδώ έχουμε πρωτοφανή ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ αφού ο κύριος Ντογιάκος, εκμεταλλευόμενος την θέση του ως Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, αντί να απολογηθεί ως οφείλει παρέχοντας γραπτές εξηγήσεις στον Πρόεδρο της Επιθεώρησης, συγκάλεσε την Ολομέλεια υποδεικνύοντας μάλιστα την απόφαση που θα έπρεπε να εκδόσει , ωστε να τον διευκολύνει στην διαχείριση του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του ζητήματος για το οποίο ελέγχεται!
Η δικαιοσύνη και η πολιτεία λοιπόν οφείλει να δώσει τώρα ένα τέλος σε αυτή την γάγγραινα που κατατρώγει τον τελευταίο πυλώνα υπεράσπισης της κοινωνίας απέναντι στην ασυδοσία των ισχυρών. Όπως η νέα ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης έχει αποδείξει ότι μπορεί και θέλει να πράξει.