Υπέρ του «Ναι» τάχθηκε, με δήλωσή της, η Βάσω Παπανδρέου,
εξηγώντας ότι «η επιλογή για δημοψήφισμα είναι καταστροφική,
διότι οδηγεί σε εθνικό διχασμό, εν μέσω οικονομικής καταστροφής.
Γι' αυτό, έστω και τώρα, πρέπει να αποφευχθεί. Διαφορετικά λέμε "ναι" γνωρίζοντας ότι είναι μονόδρομος με μεγάλες δυσκολίες, για πολλά χρόνια.
Για να μη θρηνήσουμε άλλη εθνική καταστροφή, να ανατάξουμε τη χώρα μας και μετά να προσπαθήσουμε, μαζί με άλλους, ν' αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση».
«Η αλλαγή πορείας που είναι απαραίτητη για την ίδια την Ε.Ε. χρειάζεται σχέδιο, υπευθυνότητα, συμμαχίες και ηγεσίες με όραμα και αποτελεσματικότητα» συμπλήρωσε η κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι πληρώνουμε τα λάθη των άλλων, αλλά κυρίως τα δικά μας, γιατί έχουμε γίνει ένα κράτος αναποτελεσματικό, άδικο και κυρίως αναξιόπιστο. Ένα κράτος που ταλαιπωρεί τους πολίτες του, οι οποίοι δεν το σέβονται, δεν το εμπιστεύονται.
Οι λόγοι είναι πολλοί και πάντα οι ευθύνες στο μεγαλύτερο ποσοστό ανήκουν στις εκάστοτε ηγεσίες, με πρώτη την πολιτική ηγεσία.
«Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Ή θα πιαστούμε από κάπου και με μεγάλη προσπάθεια, δάκρυα και αίμα, θα καταφέρουμε σταδιακά να αποφύγουμε τον γκρεμό, ή θα πέσουμε μέσα» κατέληξε.