> Voliotaki: Hayek: Tο νέο νόμισμα που θα αντικαταστήσει το ευρώ και θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Hayek: Tο νέο νόμισμα που θα αντικαταστήσει το ευρώ και θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία

hayek1Ένα νέο εικονικό νόμισμα έρχεται την αγορά και αναμένεται να αποτελέσει τον αντίπαλο δέος του Bitcoin και όχι μόνο. 
Αναλυτές σε όλο τον κόσμο εκτιμούν ότι σε βάθος 20ετίας πιθανόν να αντικαταστήσει μέχρι και το ευρώ (αν υπάρχει αυτό μέχρι τότε). Το νέο νόμισμα θα είναι συνδεδεμένο με την τιμή του χρυσού και η μεταλλευτική και τεχνολογική εταιρεία Anthem Vault αναμένεται να το λανσάρει στις 25 Μαΐου.

Το νόμισμα θα έχει αξία όση ένα γραμμάριο χρυσού την συγκεκριμένη (κάθε) μέρα διαπραγμάτευσης και θα είναι ένα πιο ασφαλές νόμισμα σε σχέση με το Bitcoin, το οποίο έχει συνεχείς διακυμάνσεις στην τιμή του.
Θα ονομάζεται Hayek στη μνήμη του Νομπελίστα Αυστριακού Οικονομολόγου Friedrich Hayek.
Όπως ανέφερε στον Business Insider ο Anthem Blanchard, CEO της Anthem Vault, ο "χρυσός είναι κατά γενική ομολογία το πιο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο" και αυτό εξηγεί γιατί επέλεξε το Hayek να είναι συνδεδεμένο με τον χρυσό.
Στην ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες διακυμάνσεις στην τιμή του χρυσού και αν αυτές τον τρομάζουν ότι θα επηρεάσουν το εικονικό νόμισμα, ο Blanchard σημείωσε πως οι διακυμάνσεις στις ισοτιμίες των νομισμάτων τα τελευταία 10-15 χρόνια είναι αυτό που τον τρομάζει.
Η χρήση του Hayek αναμένεται από τους ανθρώπους της Anthem Vault να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής για κατοίκους αναπτυσσόμενων χωρών, όπου τα τοπικά νομίσματα παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις. Έτσι θα μπορούν να πληρώνουν ο ένας τον άλλο με Hayek.
Επίσης το Hayek θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτικό τρόπο πληρωμής, σε περίπτωση επίθεσης π.χ. από Ρώσους και κατάρρευσης του οικονομικού συστήματος.
Αν γινόταν μία ευρεία επίθεση από χάκερ κατά των υπολογιστών που κανονίζουν της πληρωμές στο τραπεζικό σύστημα, οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να κάνουν τις αγορές τους.
Σύμφωνα με τον Blanchard σκοπός είναι το νέο νόμισμα να συνδεθεί με όλα τα πολύτιμα μέταλλα.
"Θέλουμε να έχουμε την δυνατότητα να πληρώνουμε με κάθε είδους πολύτιμο μέταλλο. Δεν μπορούμε να έχουμε πλουτώνιο και ουράνιο στα σπίτια μας, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην διαθέτουμε αυτά τα μέταλλα (με την σύνδεση και αυτών με το Hayek).