> Voliotaki: Προπηλακισμός...

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Προπηλακισμός...

Φίλε πιτσιρίκο, βλέποντας και το βίντεο προπηλακισμού του Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώθηκε ότι αυτά που του είπαν ήταν "λίγο" -πολύ δηλαδή- φασιστικά.

Πιτσιρίκο, ο αναρχικός χώρος αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι και ιδεολογικά και πρακτικά είναι η καλύτερη πνευματική τροφή, γιατί για την υλοποίηση των όσων λέει ο αναρχισμός χρειάζεται περισσότερος κόσμος να έχει συνείδηση.

Και δυστυχώς, οι αναρχικοί είναι μειοψηφία (που θα πρέπει να γίνει πλειοψηφία).

Για να έρθουμε όμως στο θέμα μας, προφανώς και αυτοί οι τύποι δεν αντιπροσώπευαν τον αναρχισμό, κάθε άλλο.

Δύο πράγματα με προβλημάτισαν:

Το ένα είναι ότι από το πρωί υπάρχει σιγή ιχθύος από τις αναρχικές συλλογικότητες. Για παράδειγμα, θα περίμενα να βγάλει μια ανακοίνωση-τοποθέτηση το athens indymedia ότι καταδικάζει ή όχι το γεγονός, και θα τελείωνε η ιστορία.

Δεν είναι κακό να λες ότι «κάναμε λάθος». Η σιωπή, όμως, είναι συνενοχή, άρα θαρρώ πως σωστά ο Βαρουφάκης ονόμασε το γκρουπ αυτό των ατόμων «αντιεξουσιαστές». Αν δεν ήταν σίγουρος, δεν θα το έλεγε. Μας το έχει αποδείξει, άλλωστε, ως προς την ακρίβεια των λέξεών του όταν μιλάει.

Το δεύτερο είναι ότι πήγαν και την έπεσαν στο μοναδικό άνθρωπο που υπάρχει μισή ελπίδα να γίνει κάτι. Ο Βαρουφάκης, ρε παιδιά, κάνει μπαμ ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, και τον τιμάει αυτό.

Επίσης, θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό μέλος της κυβέρνησης λόγω της ευρείας πολυεθνικά οικονομικής γνώσης που έχει και λόγω του ενδιαφέροντός του γενικότερα για τα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα. Δεν είχε καμία ανάγκη να γίνει πολιτικός. Άποψή μου πάντα.

Παρότι καταλαβαίνω τους αναρχικούς, ως προς το γεγονός ότι, όταν μπλέκεσαι με τα σκατά (βουλή) γίνεσαι κι εσύ τέτοιο, εντούτοις θα πρέπει να υπάρχει ένας διαχωρισμός...

pitsirikos.net