Σε υψηλά επίπεδα καταγράφεται η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, ενώ ακολουθεί ο Π. Καμμένος με 35%.
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι κρατάνε τα
πρωτεία, σε αντίθεση με την δημοτικότητα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, που δείχνει να έχει πτωτική πορεία.
Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, η δημοτικότητα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά καταγράφεται στο 13% (πτώση 15%), του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στο 21% (πτώση 5%), του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στο 9,5% (πτώση 3%) του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 18,5% (πτώση 1%) και του προέδρου της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου στο 4,5% (πτώση 1%).
Την ίδια ώρα, το 55,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης είναι σωστή, έναντι 27,5%.
Ως προς το τι πιστεύουν οι ερωτηθέντες για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο, οι γνώμες μοιράζονται, καθώς ποσοστό 45,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ο κ. Τσίπρας έδειξε θαρραλέος θέτοντας επί γερμανικού εδάφους τα ζητήματα της Siemens και των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ επίσης 45,5% αναφέρουν ότι έδειξε συμβιβαστικός υποστηρίζοντας πως η χώρα είναι δεσμευμένη στην υλοποίηση όσων απαιτούνται για τη συνέχιση της χρηματοδότησης.
Στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, 45,5% των ερωτηθέντων απάντησαν φόβο, 11% ελπίδα, 26,5% κανένα συναίσθημα και 17% δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα.
Σε προηγούμενη έρευνα στις 16-17 Μαρτίου, 43,5% απαντούσαν φόβο, 14,5% ελπίδα, 26% κανένα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και 16% δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.
Τέλος, σε ερώτηση αν οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού θα χειροτερέψει μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σε ποσοστό 39,5% απαντούν ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, 18,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, 14% ότι σίγουρα θα χειροτερέψει, 7% δηλώνουν ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, 4% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί και 17% ότι μάλλον θα βελτιωθεί.
Η έρευνα διενεργήθηκε στο διάστημα 25-27 Μαρτίου 2015, στο σύνολο της επικράτειας, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου