> Voliotaki: Κασσάνδρες και σαλτιμπάγκοι της πολιτικής

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Κασσάνδρες και σαλτιμπάγκοι της πολιτικής

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Σε αυτές τις μέρες της πολιτικής έντασης κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές μιλούν για ψήφο στον υποψήφιο πρόεδρο της συγκυβέρνησης σε αόρατο ακροατήριο και απολαμβάνουν τους ήχους από μαγνητοφωνημένα παλαμάκια και χαίρονται για την εμπνευσμένη επιλογή τους.
Από την άλλη συστημικοί δημοσιογράφοι λιβανίζουν με όσο λιβάνι τους έμεινε στο παμπάλαιο θυμιατό τους την επιλογή της κυβέρνησης να πολώσει το κλίμα και να εκβιάσει τους Eλληνες να αποδεχτούν τα νέα μνημόνια που έρχονται.


Τα περισσότερα ΜΜΕ έχουν αρχίσει ένα κυνήγι μαγισσών ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ διότι ξέρουν ότι αν αυτό κυβερνήσει θα πρέπει να αλλάξουν τροπάριο.

Καλά λόγια για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα ακούσεις από αυτούς που χρωστάνε ή τίποτε λαμόγια της αγοράς που μας κρατούν δέσμιους και εσαεί χρεωμένους. Η γνώμη μας είναι :όταν ακούς στα γκάλοπ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2% εσείς να βάζετε συν 10 μονάδες παραπάνω γιατί αυτά είναι τα πραγματικά νούμερα! Γιατί φοβάται ο κ. πρωθυπουργός τις εκλογές;

Μήπως θα χάσει από εκείνους τους επιστήμονες που έδιωξε στο εξωτερικό; Από τους άνεργους; Από αυτούς που αυτοκτονούν; Από τους γονείς των παιδιών που λιποθυμούν από τη πείνα στα σχολεία; Από τους μικροεπιχειρηματίες που δεν έχουν δουλειά και τους γδέρνει η εφορία; Από τους συνταξιούχους που οι αγορές τους κλέβουν τα λεφτά;

Από τους απελπισμένους; Ας φύγουν λοιπόν τώρα οι κυβερνώντες για να μας δείξουν ότι η αξιοπρέπεια είναι το μέγιστο που τους διακατέχει. Όλοι μας γνωρίζουμε άλλωστε ότι ο πραγματικός ηγέτης βοηθά τη πατρίδα του και με την αποχώρηση του.