> Voliotaki: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, σιγά σιγά η βαρυχειμωνιά θα αρχίσει να υποχωρεί απο τα δυτικά τμήματα της χώρας και θα επηρρεάσει τις ανατολικοτερες και νοτιότερες περιοχές οπως είναι η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η Ευβοια, οι Σποράδες και η ανατολική Πελοπόννησος. Στις περιοχές αυτές θα χιονίσει ακόμη και στα πεδινά.

Ισχυρές χιονοπτώσεις θα έχουμε στο Πηλιο και τον Βόλο, στην Κύμη και σε άλλες περιοχές της Ευβοιας, στη Λαμία και σε τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, ιδιαίτερα στις περιοχές της Μαλακάσας, του Μαρτίνου και του Δομοκου. Εκεί οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. 

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες 5 με 7 μποφόρ και τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -9 εως -4 βαθμούς, στα κεντρικά από -6 εως +1εναν βαθμό, ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 14 βαθμούς κελσίου. 

Ενδεικτικά μερικές πόλεις  που θα έχουν πολικές θερμοκρασίες είναι:
- Λάρισα: από -6 εως 2 βαθμούς 
- Καρπενήσι: από -12 εως - 4 βαθμούς
- Λαμία: από -3 εως 3 βαθμούς 
- Λιβαδειά: από -2 εως 3 βαθμούς
- Αράχωβα: από -6 εως -1εναν βαθμό
- Βόλος: από -6 εως +1εναν βαθμό
- Καβάλα: από -4 εως 5 βαθμούς
- Γρεβενά: από -10 εως -2 βαθμούς
- Τρίπολη: από -4 εως 2 βαθμούς 
- Καρδίτσα: από -5 εως 0 βαθμούς