> Voliotaki: Nέα εισπρακτικά μέτρα για να επιστρέψει η Τρόικα!!!

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Nέα εισπρακτικά μέτρα για να επιστρέψει η Τρόικα!!!

Φτάνοντας στο έσχατο σημείο αυτοταπείνωσης και αυτομαστιγώματος, η ελληνική κυβέρνηση πεσμένη στα 4 υπόσχεται νέα ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ για να επιστρέψει η Τρόικα.
Κι όλα αυτά ενώ παραμένει αλώβητο το άθλιο πελατειακό κράτος "των δικών μας παιδιών" και της ρεμούλας.

Το ρεπορτάζ της Δήμητρας Καδδά από το Capital.gr είναι σχεδόν σοκαριστικό για όσα μας περιμένουν από τους"εμπειρικούς" διαχειριστές της Οικονομίας.
Νέα πρόταση για εισπρακτικά μέτρα θα θέσει επί τάπητος, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η κυβέρνηση, μετά την συμφωνία στο χθεσινό EWG να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία που θα εξαντλεί όλα τα περιθώρια  συμφωνίας!!!

Πληροφορίες από πολιτικούς κύκλους αναφέρουν ότι στο τραπέζι θα τεθούν μεταξύ άλλων για να κλείσει το "κενό» των 2,5 δισ. ευρώ που βλέπει η τρόικα για το 2015 παρεμβάσεις στο ΦΠΑ με κατάργηση μειωμένων χαμηλών συντελεστών, άμεση αλλαγή μισθολογίου αλλά και περικοπές στο συνταξιοδοτικό και άλλες δαπάνες.

Στόχος, αν η κυβέρνηση συμφωνήσει στα μέτρα και τα δεκτούν οι δανειστές, η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα ή κατ ελάχιστο στο…  Παρίσι με τα χρονικά περιθώρια να είναι πολύ στενά, καθώς αν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει λύση, τίθεται επί τάπητος το σχέδιο «Β» για την παράταση του μνημονίου. Επόμενο ορόσημο (και πιθανώς τελευταίο) είναι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για λίγες ελπίδες και πολύ λεπτές ισορροπίες, καθώς η επιστροφή των δανειστών στο τραπέζι του διαλόγου και η συμφωνία με μικρή «τεχνική» παράταση του μνημονίου στην οποία αναφέρθηκε χθές ο Ευ Βενιζέλος, προϋποθέτει πακέτο μέτρων που θα πρέπει να περάσει φέτος από τη Βουλή. Διαφορετικά, δηλαδή αν έρθει το 2015, επι τάπητος τίθεται σύμφωνα με τα ίδια στελέχη το σενάριο μεγάλης παράτασης του μνημονίου που επίσης επιχειρείται επικοινωνιακά να ειδωθεί ως «τεχνική».

Άγνωστος «Χ» η Βουλή
Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την δυνατότητα ψήφισης του νέου πακέτου αλλά και για το αν «αξίζει τον κόπο να γίνουν αυτές οι νέες θυσίες». Κάνουν λόγο για λίγες ελπίδες και ευαίσθητες ισορροπίες.

«Είμαστε σε πολύ ευαίσθητο σημείο, υπάρχει τελευταία ευκαιρία για απόφαση τον Δεκέμβριο», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Για το χθεσινό EWG αναφέρουν ότι ήταν «σκληρή» η συζήτηση «αλλά παραμένουμε ζωντανοί».

Θεωρούν πολύ σημαντικές τις επόμενες ημέρες καθώς θα πρέπει και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού (χθές ήταν η αργία για την ημέρα Ευχαριστιών στις ΗΠΑ) να υπάρξει έστω η επιθυμία για συνέχιση της προσπάθειας.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ ανάφεραν χθες το βράδυ ότι «τα μέλη του EuroWorkingGroup ζήτησαν από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο».

Πρόσθεσαν ότι «στην αποψινή συνάντηση του EuroWorkingGroup έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα». «Αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει αισθητή πρόοδος σε μία σειρά από τομείς αλλά και ότι σε άλλους τομείς υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκλιση», επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Το ζήτημα Ελλάδα βρισκόταν από τις 20:00 στο τραπέζι του Euro Working Group. Την Ελλάδα εκπροσωπούσαν ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ Τάσος Αναστασάτος και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Το θέμα παράταση μνημονίου έγινε σαφές χθες το πρωί από τον αντιπρόεδρος Ευ. Βενιζέλο. Είπε ότι επιθυμεί  ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέσα στον Δεκέμβριο. Ωστόσο, όπως είπε «αν για τεχνικούς λόγους κάποιες διαδικασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, αυτό μπορεί να παραταθεί». Έκανε επίσης σαφές ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να έχει ισχυρό ρόλο.
kourdistoportocali