> Voliotaki: Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ και κάγκελα παντού για τη στρατιωτική παρέλαση - Τα σκυλιά του στρατού μαγνητίζουν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: ΜΑΤ και κάγκελα παντού για τη στρατιωτική παρέλαση - Τα σκυλιά του στρατού μαγνητίζουν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων


Η αστυνομία έχει σχεδιάσει αυξημένα μέτρα, απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων...


Για λίγους είναι και η σημερινή στρατιωτική παρέλαση που ξεκίνησε στις 11.00 στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι δρόμοι περιμετρικά του χώρου διεξαγωγής της παρέλασης θα είναι κλειστοί για τα ΙΧ, ενώ ένα τμήμα θα είναι κλειστό και για τους πεζούς.

Κλούβες των ΜΑΤ αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο, ενώ κάγκελα έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της Λεωφόρου για λόγους ασφαλείας.

Η παρέλαση διεξάγεται ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η αστυνομία έχει σχεδιάσει αυξημένα μέτρα παρόμοια με τα περσινά, απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων.

Φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της.

Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη θα παρελάσουν και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων.