Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Πλημμύρες, τροχαία ατυχήματα, πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος από την καταιγίδα


Η απότομη αλλαγή του καιρού και η νεροποντή είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι εικόνες που θα δείτε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης...

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κυκλοφοριακά προβλήματα, μικροσυγκρούσεις αυτοκινήτων, πεσμένα κλαδιά δέντρων και διακοπές ρεύματος, συνθέτουν την εικόνα της φθινοπωρινής Θεσσαλονίκης, μετά την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το πρωί την πόλη.

Η καταιγίδα, που πέρα από τη δυνατή βροχή έφερε ισχυρούς ανέμους, έπληξε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από τα νοτιοδυτικά της πόλης και κινήθηκε προς τα ανατολικά.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε λίμνες, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών, ενώ δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα, με υλικές ευτυχώς μόνο ζημιές.

Ειδικότερα, στην Λεωφόρο Νίκης, στην Εγνατία και στη Μεγάλου Αλεξάνδρου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ και απαιτείται προσοχή από οδηγούς και πεζούς, καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς...

Χαρακτηριστικό των θυελλωδών ανέμων είναι ότι στην περιοχή του αεροδρομίου καταγράφηκαν άνεμοι εντάσεως 11 μποφόρ, όπως ανακοινώθηκε από τον Μετεωρολογικό Σταθμό του Αερολιμένα «Μακεδονία».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε μέχρι στιγμής 15 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και κοπή δέντρων.

Στο σκοτάδι βρίσκονται περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ήδη συνεργεία της ΔΕΗ σπεύδουν να αποκαταστήσουν τη βλάβη.