> Voliotaki: ΒΟΛΟΣ: Οι ποδηλατόδρομοι ως θέσεις πάρκινγκ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΒΟΛΟΣ: Οι ποδηλατόδρομοι ως θέσεις πάρκινγκ

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Καθημερινά διασχίζω τον ποδηλατόδρομο που βρίσκεται επί της οδού Μικρασιατών. Καθημερινά βρίσκω παρκαρισμένα αυτοκίνητα και όποτε συναντήσω έναν από τους οδηγούς (συνήθως ηλικιωμένους που είναι άγνωστο γιατί ακόμα οδηγούν...) τους κάνω την εύλογη ερώτηση. "Γιατί παρκάρετε εδώ; είναι παράνομο!"

Εκτός του ότι οι περισσότεροι με κοιτάζουν με απορία - επειδή δεν έχουν ιδέα πού πάρκαραν, άλλοι μου λένε ότι "έχω χώρο να περάσω", ή φυσικά ότι
"έχουνε σταθμεύσει για λίγη ώρα".

Εννοείται πως εγώ βγαίνω ανάποδα στον μονόδρομο όταν ένα αυτοκίνητο έχει σταθμεύσει μέσα στον ποδηλατόδρομο. Αν προκληθεί ομως ατύχημα θα μπορώ να στείλω την μύνηση και στο παράνομα παρκαρισμένο αμάξι;

Η αδιαφορία, η ψευτομαγκιά, η άγνοια και φυσικά η κακεντρέχεια είναι από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά του Έλληνα. Δε νοιάζεται παρά μόνο για τον εαυτό του και όταν βρεθεί ο ίδιος σε δυσμενή θέση, αγανακτεί και απαιτεί τα δικαιώματά του.

Ο σεβασμός όμως των δικαιωμάτων είναι για όλες τις ηλικίες και αφορά όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τον τόπο που ζούμε.

Δεν ξέρω πως θα αλλάξει κάτι από τη στιγμή που δεν υπάρχει πλέον δημοτική αστυνομία να ελέγχει κάπως την κατάσταση, παρά μόνο αν γίνει κάποια κίνηση από την τροχαία. Το πλέον σημαντικό θα ήταν να αλλάξει η νοοτροπία των Ελλήνων κάτι που θα γίνει με κατάλληλη παιδεία και ανατροφή στις επόμενες γενιές.

α!! η δικαιολογία περί μή ύπαρξης θέσεων πάρκινγκ.... δεν αρκεί πια. Όλοι μα όλοι θέλουν να παρκάρουν μπροστά στο σημείο που θέλουν να κατέβουν.

Υποθέτω πως αυτά συμβαίνουν και στους άλλους ποδηλατόδρομους. Αυτή τη στιγμή δεν κρίνω ούτε την ποιότητα των ποδηλατόδρομων, ούτε το σημείο που βρίσκονται. Δυστυχώς, κάνοντας μια βόλτα διαπιστώνουμε ότι όσο πρόχειρα έγιναν, ακόμα πιο πρόχειρα αντιμετωπίζονται από τους πολίτες.

Οπότε, καλό είναι να μη συγκρινόμαστε με τις πόλεις του εξωτερικού.

Εκεί οι πολίτες οι ίδιοι σέβονται πρώτα τον άνθρωπο ως πεζό και μετά ως ποδηλάτη και μετά ως οδηγό, διότι από εμάς τους ίδιους ξεκινάνε όλα.

Σας ευχαριστώ