Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Αντώνη, τουλάχιστο να αποφύγουμε την εθνική τραγωδία

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Ηταν αυτή η εμμονή να βγούμε στις αγορές τσάτρα-πάτρα που πληρώνουμε ακριβά με την διάλυση του Χρηματιστηρίου και την εκτόξευση του 10ετούς ομολόγου.
Είχαν προηγηθεί δύο ολέθρια ταξίδια (σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον), το ένα μάλιστα μάς στοίχισε και την απώλεια του Ελληνα πρέσβη στο Βερολίνο.

Η κυβέρνηση καθ΄ εικόνα και ομοίωση του Ελληνάρα επιχειρεί να κοροιδέψει τον εαυτό της και τους δανειστές για την δήθεν ετοιμότητά της να βγει στις αγορές.
Κι αυτό την ώρα που παίζει επικίνδυνα στην κόψη του ξυραφιού με τον περίφημο αναβαλλόμενο φόρο, με την WSJ να της ανάβει κόκκινο-δείτε το σχετικό δημοσίευμα.
Σ΄ αυτό το σημείο καλούμε τους Σαμαρά-Βενιζέλο να αναλογισθούν αν το πολιτικό κόστος των κομμάτων τους μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με μια εθνική τραγωδία.
Είναι ακριβώς η επερχόμενη εθνική τραγωδία με την οποία φλερτάρουν όταν επιχειρούν να βγάλουν μια απροετοίμαστη και στο έλεος του πελατειακού κράτους χώρα στις αγορές.
Ωραία αδέλφια.
Να ξαναβγούμε στις αγορές όπως παλιά, να δανεισθούμε για να πληρώσουμε το πελατειακό κτήνος των δημοσίων υπαλλήλων και άλλων σαρδανάπαλων που αρντούνται να αξιολογηθούν.
Να βγούμε στις αγορές χωρίς την ομπρέλα των δανειστών και με μια Γερμανία οι εταιρείες τις οποίες κάνουν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία και της είναι πολύ εύκολο να προκαλέσει νέα Ιμια.
Μια Γερμανία η οποία όταν βρίσκει γήπεδο-όπως στην περίπτωση της Ελλάδας-δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε.
Και μια μικρή ιστοριούλα για μυημένους.
Η Ελληνική Χαλυβουργία άφησε πίσω της 200 χιλιάδες τόνους ενός υλικού που παράγεται από τα εργοστάσιά της.
Η Γερμανία φρόντισε να περάσει έναν κοινοτικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο τα απόβλητα των χαλυβουργιών είναι τοξικά όσο βρίσκονται στις χώρες που παράγονται.
Στο μεταξύ η ίδια η Γερμανία για ξεκάρφωμα έχει στήσει κανα δυο εργοστάσια ανακύκλωσης του συγκεκριμένου υλικού στο έδαφός της.
Αναγκάζει λοιπόν την Ελλάδα να της δίνει 60 ευρώ τον τόνο για να παίρνει για ανακύκλωση το συγκεκριμένο υλικό που χαρακτηρίζεται, όσο βρίσκεται στο ελληνικό έδαφος, τοξικό απόβλητο.
Αφού φορτωθεί στα πλοία και φθάσει σε γερμνανικό λιμάνι αμέσως το τοξικό απόβλητο χαρακτηρίζεται προιόν παραγωγήςκαι οι Γερμανοί το πουλάνε στους Κινέζους 30 ευρώ των τόνο.
Οι Κινέζοι έχουν προηγμένα εργοστάσια ανακύκλωσης που καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες του συγκεκριμένου υλικού.
Αρα οι Γερμανοί βγάζουν 90 ευρώ τον τόνο! Ωραίο κόλπο ε;
Κάπως έτσι δουλεύουν και οι εταιρείες τους στο Ελ. Βενιζέλος για να μην μιλήσουμε για τους αυτοκινητάδες.
Η χώρα λοιπόν βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και δεν σηκώνει επικίνδυνους χειρισμούς.
Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ο Σαμαράς έχει κουρασθεί.
Σ΄αυτή την περίπτωση είναι πιο έντιμο να προσφύγει σε εκλογές παρά να δημιουργήσει άθελά του συνθήκες εθνικής τραγωδίας με τόσους κινδύνους και με μια διαχρονικά επιθετική Τουρκία να παραμονεύει.
Αν όπως όλα δείχνουν η χώρα βαδίζει στο τέλος της ιστορίας της ο ίδιος θα πρέπει να δώσει όλο του το είναι να αποτρέψει το μοιραίο αντί να το επιταχύνει.
Δεν χρειάζεται κανείς να πιστεύει στην μεταφυσική για να διαβάζει τα σημάδια της φύσης (ή της ζωής) στην περίπτωση της Ελλάδας.
Δεν χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για ένα καταραμένο κράτος το οποίο ευτυχώς βαδίζει ολαταχώς στην ολοσχερή καταστροφή του.
Θα ξεβρωμίσει η Ευρώπη αν μια φυσική καταστροφή ξεπαστρέψει το κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων με τους κρατιστές κυβερνώντες που ακόμη και πάνω από το πτώμα της χώρας, οργανώνουν τελετές διορισμού των χιλιάδων κομματικών κηφήνων τους.
Μετά την τραγωδία της Εγνατίας, ήρθε και η τραγωδία στις Ενοπλες Δυνάμεις, στο 505 Τάγμα του Βόλου, για να μας προειδοποιήσει για τελευταία φορά πως σώθηκε το λάδι στο καντήλι της Ελλάδας και πως το ρηθέν που θέλει την Ελλάδα ποτέ να μην πεθαίνει δεν ακούγεται πλέον πειστικό.
Τα πάντα γύρω μας καταρρέουν-δεν είναι μόνο ο Γενικός Δείκτης του αεριτζήδικου Χρηματιστηρίου μας.
Εχουν καταπέσει προ πολλού οι θεσμοί, με πρώτη απ΄όλους την Δικαιοσύνη, η οποία έχει γεμίσει με παράγκες μεγαλοδικηγόρων.
Εχει καταπέσει η ιδια η Ελληνική Δημοκρατία, με τον Παπούλια να έχει υπογράψει, δίχως αντίσταση, κάθε μνημονιακό σκουπίδι που του σέρβιραν οι αρμόδιοι-τρομάρα τους-υπουργοί.
Εχουν καταπέσει τα σώματα ασφαλείας, τα οποία έχουν γεμίσει με χρυσαυγίτες και λοιπά φασιστοειδή.
Εχει καταπέσει η Παιδεία και το πιο σπουδαίο: έχει γίνει θρύψαλα κάθε έννοια της αισθητικής με φόντο έναν ημιμαθή βλαμμένο λαό που δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει-εκτός από τα Mikel για καφέ.
Ολη η Ελλάδα πίνει ατέλειωτες ώρες καφέ μια και δουλειά δεν έχει.
Και καθώς τα ξύνουμε στα καφέ περιμένουμε από τους άλλους να μας σώσουν.
Ο πιο μαλάκας λαός της ιστορίας-οι Νεοέλληνες- όπως όλα δείχνουν θα έχει την τύχη που του αξίζει.
Μια γερή τραγωδία επικών διαστάσεων θα είναι η φυσική συνέχεια των μικρών τραγωδιών.
Καλοδεχούμενη...
kourdistoportocali