Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2014 θα αποτελέσουν δύο μήνες συνεχούς προβολής και συμμετοχής του θεσσαλικό γαλακτοκομικό τομέα στο διεθνή χώρο.
Συνολικά 30 θεσσαλικές επιχειρήσεις θα προσκληθούν να λάβουν μέρος σε 6 συνεχόμενες διεθνείς εκθέσεις μέσα από το πρόγραμμα Lactimed, όπου θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και θα συμμετέχουν σε επιχειρηματικές συναντήσεις καθώς και σε συναντήσεις γευσιγνωσίας. Ειδικότερα εκθέσεις στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν είναι οι εξής:
SalondelGusto (http://www.salonedelgusto.com), 24 – 27 Οκτωβρίου 2014, Turin Ιταλία (220.000 επισκέπτες)
SalondelGusto (http://www.salonedelgusto.com), 24 – 27 Οκτωβρίου 2014, Turin Ιταλία (220.000 επισκέπτες)
Siat (http://www.siat.tn), 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2014, Τύνιδα Τυνησία (200.000 επισκέπτες)
Diaryexpo (http://www.dairyexpo.gr) 1- 3 Νοεμβρίου 2014, Αθήνα Ελλάδα (2η έκθεση γαλακτοκομίας και τυροκομίας) .με διάθεση για τη Θεσσαλία 120 τμ
4th Beirut Cooking festival (http://www.beirutcookingfestival.com), 6-8 Νοεμβρίου 2014, (10.000 επισκέπτες)
Hace Exhibition (www.hace.com.eg), 11-14 November 2014, (event participation still needs approval by JMA), Cairo, (11.000 επισκέπτες)
Έκθεση τροφίμων στην Γαλλία, αρχές 2015
Στη διαδικασία προετοιμασίας της συμμετοχής στις εκθέσεις θα συμμετέχει η Επιχειρησιακή Ομάδα Στήριξης του LACTIMED Θεσσαλίας (Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (ΙΝΑΝΕΠ), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου (ΠΘ-ΕΑΧ) και Αναπτυξιακή Θεσσαλίας) ενώ την όλη διαδικασία θα συντονίζει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).
Τα βασικά κριτήρια συμμετοχής των επιχειρήσεων είναι α/ χώρος εγκατάστασης της επιχείρησης στη Θεσσαλία, β/ η πλειονότητα του γάλακτος να προέρχεται από μια από τις γαλακτοκομικές περιοχές της Θεσσαλίας (Καλαμπάκα, Μουζάκι, Φάρσαλα, Αλμυρός, Βελεστίνο, Τέμπη, Ελασσόνα, Τύρναβος, Φαρκαδόνα, Σκόπελος, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος) ενώ γ) προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του προγράμματος LACTIMED.