> Voliotaki: Επιχείρηση ΑΓΗΝΩΡ στη Λιβύη! Επίκειται νέα αποστολή για 1000 Κινέζους!

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Επιχείρηση ΑΓΗΝΩΡ στη Λιβύη! Επίκειται νέα αποστολή για 1000 Κινέζους!

Η επειχείρηση ΑΓΗΝΩΡ στη Λιβύη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και επίκειται δεύτερο μέρος για τον απεγκλωβισμό 1000 Κινέζων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ απεγκλωβίστηκαν 186 άτομα (77 Έλληνες, 78 Κινέζοι , Κύπριοι, Βρετανοί, Βέλγοι, Ρώσοι κι ένας Αλβανός).

Το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ αναμένουν το πράσινο φως από την κινεζική κυβέρνηση ώστε να προχωρήσουν στον απεγκλωβισμό 1000 κινέζων .
Γι ΄αυτό το λόγο έχει ναυλωθεί το πλοίο της ΑΝΕΚ Βενιζέλος, το οποίο βρίσκεται στη Σαρδηνία. Μόλις δοθεί η εντολή το πλοίο θα πλεύσει -συνοδεία πολεμικού- στην Λιβύη για να επιβιβαστούν οι κινέζοι.

Η επιχείρηση ΑΓΗΝΩΡ που έγινε χθες ξεκίνησε περίπου στις 21.00 και ολοκληρώθηκε στη 1.05. Όλα πήγαν καλά, η μεταφορά των εγκλωβισμένων έγινε με φουσκωτά και το μοναδικό εμπόδιο ήταν ο καιρός που για κάποια ώρα δεν ήταν ευνοϊκός.