> Voliotaki: "Σουρωτήρι" τα σύνορα της χώρας! Διπλασιάστηκαν οι λαθρομετανάστες

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

"Σουρωτήρι" τα σύνορα της χώρας! Διπλασιάστηκαν οι λαθρομετανάστες

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράνομη λαθρομετανάστευση με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, και Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη.

Σε αυτή τη σύσκεψη όπως έγινε γνωστό, το πρόβλημα της παράνομης λαθρομετανάστευσης όχι μονο δεν έχει αντιμετωπιστεί κατά το ελάχιστο, αλλά φαίνεται πως κάθε χρόνο γιγαντώνεται παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για το αντίθετο.


Άλλωστε, η κυβέρνηση με το περιβόητο τείχος στον Έβρο θα έδινε ένα μεγάλο χτύπημα στην παράνομη λαθρομετανάστευση. Αλλά οι αριθμοί τους διαψεύδουν με τον πλέον περίτρανο τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο εξάμηνο του 2013 είχαν μπει στην Ελλάδα παράνομα περίπου 4.500 άνθρωποι, ενώ το 2014 ρτο αντίστοιχο διάστημα, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών αγγίζει τους 9.000. Αριθμό δηλαδή διπλάσιο παρά το τείχος, "σουρωτήρι" όπως αποδεικνύει η πράξη τελικά.

Η αύξηση των λαθρομεταναστών οφείλεται κυρίως στην κρίση στη Συρία και τα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν σαφώς προσφυγικό ρεύμα προς τη χώρα μας.