> Voliotaki: Νιγηρία: «Γέννησα το παιδί του ηγέτη της Μπόκο Χαράμ»

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Νιγηρία: «Γέννησα το παιδί του ηγέτη της Μπόκο Χαράμ»

Ένα από τα κορίτσια που κατόρθωσε να δραπετεύσει από τους απαγωγείς της ισχυρίζεται ότι πατέρας του παιδιού της είναι ο επικεφαλής της οργάνωσης

Βρισκόταν στα χέρια μελών της Μπόκο Χαράμ για 27 μήνες, όταν κατόρθωσε να ξεφύγει από τους απαγωγείς της και να επιστρέψει στο σπίτι της....


Η Μίνα Νταουάχ, αποκάλυψε σε αποκλειστική συνέντευξη με το τοπικό μέσο IQ4News, ότι μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης την απήγαγαν σε ηλικία 17 ετών, αφού πρώτα δολοφόνησαν τους γονείς της.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της κράτησής της άκουγε συχνά τις κραυγές των υπόλοιπων κοριτσιών όταν τα βίαζαν οι άνδρες της ομάδας, ενώ δεκάδες ήταν όσα υπέφεραν από φρικτά βασανιστήρια στα οποία τα υπέβαλαν για να αλλαξοπιστήσουν.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κορίτσια, η Μίνα κατόρθωσε να ξεφύγει και να επιστρέψει στο σπίτι της, αλλά δεν επέστρεψε… μόνη.

Κυοφορούσε το παιδί του ηγέτη της οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

«Με ρώτησε μία ημέρα αν ήθελα να πολεμήσω και απάντησα όχι. Μου είπε ότι μπορούσε να γίνω στρατιώτης ή σκλάβα. Δεν ήθελα να πω τίποτα γιατί φοβόμουν ότι αυτό που θα έλεγα θα τον ενοχλούσε. Αρκούσε μία λάθος λέξη για να με σκοτώσει», δήλωσε η Μίνα.

Όπως εξήγησε, ο Σεκάου έχει αποκτήσει πολλά παιδιά από διαφορετικές γυναίκες και είπε ότι πολλές από εκείνες αναγκάζονταν να ταξιδεύουν με τα πόδια για πολλές ώρες έχοντας δεμένα στις πλάτες τους τα παιδιά τους.

Κάποιες εξ αυτών, μάλιστα, που χρησιμοποιούνταν ως στρατιώτες, έφεραν όπλα, εκρηκτικούς μηχανισμούς, ακόμα και ρουκέτες.

Η ίδια, παρότι κατά τη διάρκεια της διαφυγής της δέθηκε πυροβολισμό στο πόδι, κατάφερε να τρέξει μακριά και μόλις επέστρεψε στο σπίτι της, νοσηλεύτηκε.

Ωστόσο, το πρόβλημα δεν ήταν ο τραυματισμός, ούτε η πολύχρονη παραμονή της με τους μαχητές της οργάνωσης, αλλά η άρνηση της οικογένειάς της να την δεχτεί.

«Ο θείος μου δε με θέλει γιατί είναι ντροπιασμένος εξαιτίας του παιδιού μου και του πατέρα του. Άλλωστε είναι πολύ επικίνδυνο αν πράγματι ο πατέρας του είναι ο Σεκαού», υποστήριξε.

Αυτό που επιθυμεί τώρα η Μίνα είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές της, εξάλλου όπως υποστηρίζει: «Ξέρω ότι είμαι έξυπνη και θέλω να μάθω, αλλά από πού να ξεκινήσω;».