> Voliotaki: Κυκλικοί κόμβοι στην Δημητριάδος και Λαμπράκη λόγω θορύβου!

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κυκλικοί κόμβοι στην Δημητριάδος και Λαμπράκη λόγω θορύβου!

Toυ Γιώργου Μουλά

Αν και η νομοθεσία προτρέπει τις Δημοτικές Αρχές ένα μήνα προ των εκλογών να μην γίνονται συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλών και άλλων οργάνων παρά μόνο για επείγοντα υπηρεσιακά θέματα.

Ο κ Σκοτινιώτης και οι συνεργάτες του γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων τους αυτές
τις νομικές οδηγίες για αποφυγή αποφάσεων κατά τον προεκλογικό μήνα έφερε το θέμα του Μουσείου της Αργούς και το απέσυρε έπειτα από τις έντονες αντιρρήσεις, που υπήρξαν.

Κατόπιν πληροφορηθήκαμε, ότι προχωρούν σε αγορά δικύκλου – scooter 300 κυβ. εκ. αξίας 4.000 ευρώ για δήθεν ανάγκες, που δεν πείθουν κανένα.

Στην Οικονομική Επιτροπή την Τρίτη 13-5-2017 έφεραν θέμα μελέτης για κυκλικούς κόμβους στον κόμβο Δημητριάδος – 2ας Νοεμβρίου μπροστά από το Δημαρχείο και στον κόμβο Λαμπράκη – Σέκερη.

Θυμίζω, ότι εκεί υπήρχαν παλαιότερα κυκλικοί κόμβοι, οι οποίοι καταργήθηκαν λόγω ατυχημάτων και προβλημάτων. Σήμερα, να επαναφέρεται αυτό το θέμα πέντε ημέρες προ των εκλογών χωρίς προηγούμενες αποφάσεις αρμοδίων οργάνων.

Το αποκορύφωμα της αιτιολόγησης του έργου από τον κ. Ξηρακιά ήταν, ότι με τους κυκλικούς κόμβους δημιουργείται λιγότερος θόρυβος στην πόλη. Αν είναι δυνατόν να δρομολογείται ένα τέτοιο προβληματικό έργο στη κυριότερη οδική αρτηρία της πόλης λόγω θορύβου και όχι λόγω προβλημάτων.

Άλλωστε ο κ. Ξηρακιάς μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν σε εξωπραγματικές αιτιολογήσεις άχρηστων έργων, όπως αυτό, για τα ντουβάρια, που έγιναν στις όχθες στον Κραυσίδονα για την πρόληψη πλημμυρών σε περίπτωση, που θα ανέβαινε η θάλασσα μέχρι την οδό Καραμπατζάκη!

Θα πρέπει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή να σοβαρευτεί επιτέλους και να αφήσει τα εγκλήματα της τελευταίας στιγμής, άλλωστε τέσσερεις ημέρες της απόμειναν.