Τα τελευταία χρόνια η περιοχή των Αλυκών γνώρισε μεγάλη οικιστική ανάπτυξη και ο μόνιμος πληθυσμός αυξήθηκε κατά πολύ.
Αναμφίβολα αν δεν μεσολαβούσε η οικονομική κρίση που φρέναρε την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή, οι Αλυκές και οι γύρω συνοικίες σήμερα θα είχαν ακόμη μεγαλύτερο πληθυσμό, κάτι που ούτως ή άλλως αναμένεται να συμβεί τα επόμενα χρόνια.
Αναμφίβολα αν δεν μεσολαβούσε η οικονομική κρίση που φρέναρε την οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή, οι Αλυκές και οι γύρω συνοικίες σήμερα θα είχαν ακόμη μεγαλύτερο πληθυσμό, κάτι που ούτως ή άλλως αναμένεται να συμβεί τα επόμενα χρόνια.
Η παράταξη μας έχει εντοπίσει τους τομείς εκείνους που χρήζουν προσοχής, ώστε οι Αλυκές να συνεχίσουν μεν να αναπτύσσονται, αλλά...
και οι κάτοικοι τους να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από το Δήμο.
Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία καταρχήν νέου δημοτικού σχολείου και στη συνέχεια Γυμνασίου/ Λυκείου. Το υφιστάμενο δημοτικό σχολείο χρησιμοποιεί λυόμενα για δύο τάξεις, ενώ αναμένεται τα επόμενα χρόνια αύξηση του αριθμού των μαθητών.
Οικόπεδα δημοτικά υπάρχουν στην περιοχή και επομένως οφείλουμε να κατευθύνουμε πόρους κατά προτεραιότητα στην οικοδόμηση νέου δημοτικού σχολείου.
Άμεση προτεραιότητα θα δώσουμε στην διαμόρφωση του «πεζόδρομου» μπροστά στην Αγία Ειρήνη. Ο «πεζόδρομος» αυτός αποτελεί δείγμα κατασκευαστικής προχειρότητας και είναι επικίνδυνος για τους χρήστες του καθώς αυτοκίνητα και μηχανές κυκλοφορούν ελεύθερα ακόμη και σε ώρες όπου παιδιά παίζουν και κάνουν ποδήλατο. Υπενθυμίζουμε ότι ο «πεζόδρομος» αυτός είχε δημιουργηθεί λίγο πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και παρέμεινε αδιαμόρφωτος έκτοτε.
Αυξημένη παρουσία της υπηρεσίας καθαριότητας στην περιοχή του πάρκου των Αλυκών, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες όπου είναι απογοητευτική η εικόνα του πάρκου και της παραλίας.
Η σημερινή δημοτική αρχή παραχώρησε την πλαζ των Αλυκών σε ιδιωτική επιχείρηση με σύμβαση μεγάλης διάρκειας. Δεν είμαστε κατ΄ ανάγκη ενάντιοι σε αυτή την πρακτική, αλλά θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε η πλαζ των Αλυκών να είναι προσβάσιμη από όλους τους πολίτες και να μην μετατραπεί σε ιδιωτική παραλία προνομιούχων που θα μπορούν να πληρώσουν το όποιοι ακριβό εισιτήριο εισόδου.
Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με το αστικό ΚΤΕΛ με σκοπό την εύρεση λύσης για την συγκοινωνία. Θεωρούμε πως τα δρομολόγια ειδικά το χειμώνα δεν εξυπηρετούν ενώ είναι ακριβό το τίμημα του εισιτηρίου (θυμίζουμε ?3,40 για μία διαδρομή με επιστροφή Αλυκές-Βόλος).
Βεβαίως το ΚΤΕΛ είναι ιδιωτική εταιρεία που αποσκοπεί στο κέρδος, πιστεύομε όμως ότι με σωστό σχεδιασμό θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τακτικότερη και φθηνότερη συγκοινωνία για την περιοχή αν όχι για όλους αλλά τουλάχιστον για τους μόνιμους κατοίκους.
Σε συνεργασία και με τους καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής θα προσπαθήσουμε να προβάλουμε τις Αλυκές στους επισκέπτες της πόλης, ώστε ο επισκέπτης του Βόλου να αφιερώσει μια επίσκεψη και στην περιοχή αυτή.
Είναι τέλος σημαντικό για εμάς να τηρούνται από τα νυχτερινά κέντρα που λειτουργούν στην περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες τα όρια θορύβου, έτσι ώστε να μην ενοχλούνται οι πολίτες ειδικά τις εργάσιμες ημέρες.
Στους «Δρόμους Συνεργασίας Αλληλεγγύης και Ανατροπής» του Μ Πατσιαντά πιστεύουμε ότι με την συνεργασία και υποστήριξη των πολιτών μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι Αλυκές θα υποδεχθούν ακόμη περισσότερους κατοίκους μελλοντικά χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τους.
Κατσαλής Ελευθέριος του Κωνσταντίνου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης
