> Voliotaki: Ανασχηματισμός προ των πυλών...

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ανασχηματισμός προ των πυλών...

Ποια ονοματα ακούγονται...

Σε συμφωνία για σαρωτικό ανασχηματισμό φέρονται να κατέληξαν οι Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος
- Στην συνάντηση της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου οι τελικές αποφάσεις


Σύμφωνα με το "Έθνος", ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα - τουλάχιστον στο επίπεδο των προσώπων, ενώ η iefimerida κάνει λόγο για σαρωτικές αλλαγές, καθώς «δεν αποκλείεται να βρεθούν εκτός σχήματος προβεβλημένα στελέχη (Γεωργιάδης, Παναγιωτόπουλος, Αθανασίου, Βρούτσης), να μετακινηθούν άλλα (Δένδιας, Χατζηδάκης αν παραμείνει) αλλά και να αξιοποιηθούν οι γαλάζιοι που έδωσαν ανεπιτυχώς τη μάχη στην αυτοδιοίκηση (Σπηλιωτόπουλος, Καλαφάτης, Κουμουτσάκος) αλλά και στελέχη του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ (Σαχινίδης, Μόσιαλος)».

Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο Οικονομικών, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι εάν ο Γιάννης Στουρνάρας αποχωρήσει τη θέση του θα αναλάβει ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ευ.Βενιζέλο. Σύμφωνα με την iefimerida, εξετάζεται και η συμμετοχή στο οικονομικό επιτελείο του Χρ. Λαζαρίδη.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σίγουρα θα είναι μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στο υπουργείο Απασχόλης αναμένεται να τοποθετηθεί ή ο Γιώργος Κουτρουμάνης ή ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με το Έθνος, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιθανότατα θα παραμείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σε άλλη θέση θα τοποθετηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Αλλαγές αναμένονται και στο υπουργείο Υγείας: Ο Αδ.Γεωργιάδης ενδεχομένως θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης, αφού στελέχη της ΝΔ τού καταλογίζουν ότι με την πολιτική του απομάκρυνε το πιο συμπαγές κλαδικό σώμα της ΝΔ, αυτό των γιατρών.

Ο ίδιος εμφανίζεται να επιθυμεί να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο και μάλιστα στο Πολιτισμού.
Επίσης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να αποχωρήσει ο Θ.Τσαυτάρης, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει εάν ο Γιάννης Μιχελάκης παραμείνει στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εμφανίζεται να διεκδικεί ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Τέλος, βέβαιη θεωρείται η είσοδος στο κυβερνητικό σχήμα του Μ.Βορίδη, ενώ θεωρείται πιθανό ότι θα αξιοποιηθούν οι Αρης Σπηλιωτόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης και Γιώργος Κουμουτσάκος ως ανταπόδοση για το ρίσκο που ανέλαβαν με τις υποψηφιότητές τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές.